Lemnul și cărbunele, mărfuri prețioase în sezonul rece


• neregulile au fost depistate în comunele Crețeni, Zătreni și Livezi
Primii fulgi de zăpadă și apropierea iminentă a iernii au făcut ca numărul transporturilor ilicite de materiale combustibile să se înmulțească pe raza județului nostru. Sâmbăta trecută, poliţiştii Secției nr. 3 Rurală Sutești, alături de cei ai Posturilor Livezi si Zătreni, au depistat în trafic trei persoane care transportau material lemnos și cărbune, fără respectarea prevederilor legale.
Pe Drumul Județean 677, pe raza localităţii Crețeni, polițiștii au oprit în trafic un tractor condus de o femeie, din comuna Glăvile, care transporta material lemnos, de diferite esențe. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că șoferița în cauză transporta 1,80 metri cubi de material lemnos – lemn de foc fără să dețină documente legale de proveniență ori transport.
În aceeași zi, a fost depistat un bărbat, cu vârsta de 44 ani, în timp ce tranporta, cu un tractor, pe drumul comunal din satul Dealul Văleni – punctul Dealu Mare, localitatea Zătreni, 4,2 metri cubi de material lemnos, specia gorun. Și în acest caz, persoana depistată circula fără să dețină documente legale de proveniență ori transport.
De asemenea, pe raza comunei Livezi, polițiștii au depistat în trafic un bărbat, cu vârsta de 45 ani, domiciliat în comuna Laloșu, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 300 kilograme cărbune lignit, fără să dețină documente de proveniență ori aviz de însoțire a mărfii. S-a dispus confiscarea cantității de cărbune și sancționarea contravențională a bărbatului, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.
În toate cazurile amintite, poliţiştii au aplicat sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat cărbunele și materialul lemnos transportate ilegal.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea