La Sălătrucel, Foc la primele ore ale dimineții


Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 24.01.2018, la ora 06:44, în comuna Sălătrucel, sat Șerbănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. Până la stingerea flăcărilor au ars: Acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 35 mp și bunuri de uz gospodăresc situate în podul casei. De asemenea, s-au degradat tavanele locuinței. După aproximativ o oră și jumătate, de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare arată că incendiul s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului deteriorat.
Pentru evitarea unor astfel de situații, pompierii recomandă respectarea următoarelor reguli: asiguraţi izolarea termică a mijloacelor de încălzire faţă de materialele combustibile din apropierea acestora; este interzisă folosirea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte, cu improvizaţii, supraalimentate cu combustibili sau nesupravegheate, precum şi aprinderea focului utilizându-se lichide inflamabile; asiguraţi cel puţin odată pe an, obligatoriu înaintea sezonului rece, controlul mijloacelor de încălzire în vederea înlăturării defecţiunilor şi al asigurării funcţionării la parametrii normaţi.

Cum a sărbătorit SMURD-ul mica Unire?
Miercuri , membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi pentru cinci situaţii de urgenţă. Astfel, conform raportului oficial, echipajele au intervenit în localităţile: Perișani, Scundu, Ionești, Stoenești, Livezi, pentru: dureri abdominale, o fractură la mâna dreaptă, o criză epileptică, dureri abdominale și lipotimie. După acordarea primului ajutor, pacienții au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri suplimentare.

Intervenție pe strada Kalamata
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 23.01.2018. la ora 16:17 în Râmnicu Vâlcea, pe strada Kalamata, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coș de evacuarea a fumului. Până la stingerea incendiului a ars: funinginea din interiorul coșului. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage la întregul imobil și la alte bunuri situate în apropiere.