La Râmnicu Vâlcea se fabrică produse chimice pentru «RĂZBOIUL» CONTRA COVID


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Chimcomplex au anunțat că produsele acestei companii, create pe cele două platforme industriale (de la Borzești și Râmnicu Vâlcea), au un rol foarte important în perioada pandemică actuală.
„Este o perioadă în care spiritul de comunitate și acțiunile intreprinse împreună pot contribui semnificativ la starea noastră de echilibru. Intenția noastră este să venim în sprijinul administrației publice cu pachete de produse complementare, care ușurează procesul de achiziții și susțin comunitățile locale. Ne dorim să trăim într-un mediu curat pe care să îl transmitem în condiții bune copiilor și nepoților noștri. Ne dorim să creem produse eficiente pe care românii să le utilizeze cu încredere și mândrie, pentru că sunt produse la ei în țară de chimiștii și specialiști care și-au conectat viața cu industria chimică românească”, a declarat Tivadar Runtag, CEO Chimcomplex.
„Populația crește și efectele schimbărilor climatice devin evidente, dar apă curată rămâne esențială pentru viață. Prea mulți români încă nu au acces la apă potabilă sau adecvată pentru consum. În peste 55% din comunele în care există rețele de apă se înregistrează depășiri la ultimele analize ale DSP-urilor județene, conform unui studiu Recorder din luna mai a acestui an. Trebuie să ne asigurăm că sănătatea cetățenilor este în siguranță. Chimcomplex este unicul producător în România al substanțelor active biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu, clorură de var. Aceste produse sunt utilizate în procesul de tratare, dezinfecție și purificarea apei potabile pentru 100% din consumul total din România, dar și din Moldova, Bulgaria și parțial în Ucraina și Serbia”, a declarat Armand Spiru, Director Comercial Chimcomplex.
Hipocloritul de sodiu 12,5% și clorul sunt utilizate în clorinarea apelor potabile, reziduale și a celor pentru piscine de peste 50 de ani. Utilizarea de substanțe biocide pentru clorinarea apelor reprezintă un pas semnificativ către atingerea obiectivelor generale de asigurare a unei alimentări continue cu apă potabilă curată a întregii populații fie că este din județ, oraș sau sat.

Hipocloritul, o armă antiCOVID

În contextul actual, se pune mare accent pe prevenție și dezinfecție. Hipocloritul de sodiu soluție cu concentrație în clor activ de 1,25% este gata de folosit pentru lupta împotriva coronavirus. Eficacitatea anti-coronavirus a Hipocloritului 1,25% este confirmată de laboratorului J.S. Hamilton, certificat la nivel internațional. Acesta poate fi utilizat ca atare sau diluat la o concentrație de 0,5%, în condiții de siguranță, pentru dezinfecția generală a suprafețelor tari exterioare și interioare, prin ștergere sau pulverizare, în spații publice și private: secții de spital, cabinete medicale, grupuri sanitare, școli, grădinițe, universități, hoteluri, restaurante, bucătării, pensiuni, saloane de înfrumusețare, stadioane, teatre, mijloace de transport în comun, cât și în spații exterioare, cum sunt terasele, parcurile și amplasamentele publice etc.
Produsul este recomandabil multor tipuri de materiale: ciment, mozaic, linoleum, gresie, faianță, ceramică, piatră, vopsea epoxidică.

Despre Chimcomplex

Chimcomplex este principalul producător și furnizor de substanțe chimice vitale din regiune, specializat în produse și soluții care contribuie la dezvoltarea sustenabilă a comunităților și industriilor. Cu peste 60 de ani experiență, compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având două platforme industrial, la Borzești și Râmnicu Vâlcea (fostul Oltchim).
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Chimcomplex