Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 octombrie 2020

La invitația senatorului Coca, Ministrul Fondurilor Europene a venit la Vâlcea


• acesta s-a întâlnit cu primarii din județ la Bibliotecă, iar apoi a vizitat șantierul din centrul Râmnicului

Nica1 Nica2
Miercuri, la orele prânzului, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica (foto dreapta), a fost prezent la o întâlnire informativă desfășurată la Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea. La eveniment au fost prezenți numeroși primari din județ, dar și persoane interesate de modul în care banii europeni pot fi accesați și cheltuiți într-un mod eficient. Oficialul de la București a venit în județul nostru la invitația senatorului Laurențiu Coca, el fiind însoțit de reprezentanți din cadrul ministerului pe care îl conduce. La întâlnire au mai participat, printre alții, Dumitru Nicu Cornoiu – prefectul de Vâlcea, Gheorghe Păsat – președintele interimar al Consiliului Județean, Florinel Butnaru – senator, Remus Grigorescu și Adrian Bușu – consilieri județeni. De asemenea, printre cei care au solicitat informații de la reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene s-au numărat edilii din Gușoeni – Nicolae Concioiu, Prundeni – Ion Horăscu, Vlădești – Sorin Ghiță, Bunești – Viorel Radi, Vasile Cocoș – viceprimarul Râmnicului.
Prins oarecum în „tirul întrebărilor”, ministrul Marius Nica le-a vorbit primarilor despre posibilitățile de accesare a fondurilor europene, dar și despre necesitatea ca proiectele începute să fie pus în plan prioritar și tocmai la acestea să se lucreze mai mult fără a se demara altele noi. Totuși, ministrul a mărturisit că înțelege dorința edililor de a demara cât mai multe proiecte, cunoscute fiind necesitățile locuitorilor din localitățile rurale ale județului nostru, dar și ale celor din orașele mici, acolo unde se întâmpină anumite dificultăți în atragerea banilor europeni. De asemenea, Marius Nica a făcut unele precizări în privința datei la care vor apărea ghidurile de finanțare aferente perioadei de alocare bugetară 2014/2020. Una peste alta, întâlnirea s-a dovedit benefică, primarii fiind de acord în mai multe privințe cu spusele ministrului Fondurilor Europene. „A fost un dialog profesionist, bazat pe răspunsuri la probleme punctuale. Discuţiile au vizat clarificări referitoare la ghidurile de finanţare şi modificările care au fost făcute la nivelul ministerelor pentru o mai bună absorbţie”, ne-a declarat senatorul PSD, Laurenţiu Coca, referitor la întâlnirea desfășurată miercuri.
După întâlnirea de la Biblioteca Județeană, ministrul Nica a fost invitat de către reprezentanții județului nostru să viziteze lucrările desfășurate cu ajutorul fondurilor europene în centrul Râmnicului. Oficialul de la București ajuns pe șantierul din „kilometrul zero”, acolo unde a fost așteptat de edilul interimar, Ion Gigi Matei, dar și de către reprezentanți ai echipei de constructori. Responsabilul cu fondurile europene a discutat minute bune cu edilul orașului, Ion Gigi Matei primind asigurări temeinice că va fi sprijinit cu tot ceea ce este necesar pentru ca lucrările din inima urbei noastre să se termine în timp util, iar râmnicenii să se poată bucura, cât mai curând, de un confort sporit.

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Headlines