Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

27 septembrie 2020

La deschiderea Jocurilor Olimpice, Cristina Neagu nu va purta drapelul României


  • locul fostei galactice de la Oltchim a fost dat pe ultima sută de metri unei alte sportive

Reprezentanții Comitetului Olimpic Sportiv Român au luat o decizie care i-a surprins pe foarte mulți dintre iubitorii și cunoscătorii fenomenului sportiv din țara noastră. Handbalista Cristina Neagu și tenismena Simona Halep erau marile favorite pentru a primi marea onoare de purta drapelul țării noastre la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Iar cum Halep anunțase că nu este sigură de participarea la mega-evenimentul sportiv programat în Brazilia, în perioada 5-21 august (tenismena declarând public că se teme de virusul Zika), Neagu avea, de departe, prima șansă de a fi port-drapelul țării noastre. Onoarea de altfel și meritată! Fosta jucătoare a legendarei echipe de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost foarte constantă în evoluții reușite la cel mai înalt nivel, câștigând mai multe trofee internaționale în ultimii ani. Așadar, toate „cărțile” păreau făcute pentru ca Neagu să fie port-drapelul României pe 5 august, la Rio de Janeiro.

Numai că, zilele acestea, oficialii COSR au venit cu o surpriză. Aceștia au stabilit ca port-drapelul României să fie Cătălina Ponor. Deși sunt incontestabile performanțele pe care le-a realizat gimnasta de-a lungul carierei sale, decizia celor de la COSR rămâne una ciudată în contextul în care rezultatele sale deosebite țin mai mult de domeniul trecutului. Cătălina Ponor este triplă campioană olimpică la Atena, în 2004, si, totodată, singura gimnastă din lume care a cucerit medalii la Jocurile Olimpice la un interval de timp de opt ani.

Halep spune că Neagu merita să poarte drapelul

Contactată de presa centrală din țara noastră, Simona Halep a declarat că este puțin surprinsă de această decizie și că se aștepta ca handbalista Cristina Neagu să fie nominalizată pentru port-drapel. „Cred că Neagu merita (n. red. să fie port-drapel), dar decizia a fost luată. O felicit şi pe Cătălina Ponor, pentru că este o mare onoare să fii port-drapel la Rio”, a declarat Simona Halep.

Ce a spus Cătălina Ponor după ce a aflat vestea cea mare?

Contactată de reprezentanții unei televiziuni, gimnasta Cătălina Ponor s-a declarat și mai surprinsă decât Simona Halep când a aflat cine va purta drapelul României la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Medaliata cu aur de la Atena a spus că nominalizarea sa i-a produs o emoție pe care nu a mai simțit-o niciodată și că va purta port-drapelul țării noastre cu mare mândrie.

„Nu m-am gândit vreodată că voi fi port-drapelul României! E ceva unic. O emoție pe care până acuma nu am trăit-o. Până acum mi-au tremurat mâinile și picioarele pentru că este o veste extraordinară pentru mine. Am să-l port cu mândrie, cu capul sus. Sunt emoții de fericire, lacrimi de fericire. Sper să dea Dumnezeu să și concurez acolo, să nu fiu doar port-drapel”, a declarat Cătălina Ponor în direct la un post de televiziune românesc.

Alte articole de la Sport