La Costești, start pentru proiectul „HAI LA BIBLIOTECĂ!”


Peste 20 de copii cu vârste cuprinse între 7-10 ani au fost prezenți în prima zi a proiectului „Hai la bibliotecă!” din comuna Costești. În prima parte a zilei, copiii au învățat cuvinte, fraze și cântece în limbă franceză, urmând ca mai apoi să înceapă un atelier de creativitate.
„Pentru câteva minute, prin intermediul atelierelor de creativitate, am renunțat la realitate, activitate la care cei mici se dovedesc a fi extrem de ingenioși. Lucrând în echipă, aceștia au conștientizat că fiecare este o verigă importantă pentru opera finală, că există o mare bucurie în a fi tu însuți creatorul unei idei, unui desen sau al unui personaj. Cei mici au învățat că, așa cum spunea și James Russell Lowell, «Creativitatea nu înseamnă să găsești un lucru ci să faci ceva din el după ce l-ai găsit». Copiii au răspuns la întrebări precum «Dacă vara ar fi o persoană, cum ar arăta ea?», și-au imaginat un dialog între ei și un copac, au descris o zi din perspectiva unei buburuze, au fost adulți pentru câteva clipe, astfel surprinzându-ne cu dorințele și idealurile lor pe termen lung. Creativitatea este drumul care îi conduce spre noi lumi, pășind spre acestea doar prin forța propriei imaginații. Cred că cei mici au nevoie cât mai des, pentru a-și cultiva empatia, dragostea, noblețea sufletească, de astfel de exerciții”, au transmis reprezentanții bibliotecii din comuna Costești.
Denisa Mentea, studentă la Väddö folkhögskola – Suedia, este inițiatoarea proiectului „Hai la bibliotecă”. Proiect se desfășoară în comuna Costești, perioada 5-25 iulie 2021. Voluntarii acestui proiect: Aniela Popa – profesoară de limba franceză, Ana Maria Diaconu, Diana Huruială și Andrada Badea – studente, Alin Constantin Stoican și Mario Pietreanu – elevi.