Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 octombrie 2020

La Colegiul Energetic Rm. Vâlcea s-a derulat seminarul „Prețuiește viața!”


În cadrul programului de prevenție și educație „Prețuiește viața”, desfășurat la Colegiul Energetic Rm. Vâlcea joi, 15 octombrie 2015, a avut loc, în sala de festivități a liceului, întâlnirea elevilor cu reprezentanți ai Asociației ” Cuvântul vieții” din județul Argeș. „Scopul asociației este acela de a preveni și educa. Tinerii în ziua de azi sunt expuși la multe tentații, droguri, alcool, nu știu sau nu pot, nu au tăria să lupte împotriva consumului și atunci apar probleme care le afectează sănătatea, cu implicații negative atât asupra vieții personale  cât și a familiei. Noi îi ajutăm prin diverse acțiuni cum ar fi organizarea de tabere școlare, de conferințe, activități sportive, în general activități menite să-i facă pe tineri să se cunoască mai bine”, a declarat Mihai Bucur, președintele asociației. „Din 1995, de când a luat ființă asociația «Cuvântul Vieții» , am reușit să transformăm în bine multe vieți, să sprijinim tineri care nu mai avut soluții sau care numai pot să ia decizii. Sunteți prima școală dintr-un program pilot cu o linie roșie de comunicare on-line prin care tinerii pot să-și exprime nevoile, să îi ajutăm și să îi prevenim de consecințele consumului de droguri și de alcool”, a mai spus preşedintele Bucur.
energetic1Întâlnirea de la Colegiul Energetic l-a avut ca invitat pe Fernando Soriano din Argentina, care de 20 de ani participă la astfel de întâlniri pentru a-i conștientiza pe tineri ce importantă e o decizie luată cu ușurință, decizie ce poate să le schimbe viața. „În urma prezentării de azi am văzut pe fețele elevilor dumneavoastră mult interes. Am un feed-back pozitiv de la tinerii din Franța, din Spania. Am fost impresionat de o fată de 13 ani din Franța  care, datorită problemelor personale nu a mai putut să doarmă mult timp riscând să se îmbolnăvească grav. În urma discuțiilor avute am reușit să o ajut să treacă peste sentimentul de vinovăție care o măcina”, a transmis Soriano.
Ce impact a avut asupra elevilor întâlnirea? Iată o părere a elevei Simona Rotaru de la clasa a XII a G: „Mi-a plăcut de Fernando, că a povestit din experiențele personale. Ne-a învățat cum să evităm greșelile făcute de el. Acele imagini proiectate au avut impact asupra mea. De asemenea m-a impresionat energia lui și puterea de convingere”. Mai trebuie spus că de buna organizare a acestui eveniment s-au ocupat directorul adjunct Marilena Matei şi prof. Simona Cîrstea.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate