La Colegiul Energetic, echipa de handbal s-a calificat la Campionatul Mondial Școlar


Zilele trecute, în sala de sport a Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea s-au disputat partidele din cadrul turneului final al Cupei Ministerului Educației și Cercetării la handbal feminin. Șapte formații (ar fi trebuit să fie opt, dar una s-a retras din cauza temerilor privind Coronavirusul) s-au luptat pentru medaliile puse în joc, dar și pentru trofeul de campioană națională, trofeu care a asigurat și dreptul câștigătoarei de a reprezenta țara noastră la Campionatul Mondial Școlar.
În faza grupelor, echipa Colegiului Energetic a fost repartizată, prin tragere la sorți, alături de numai alte două formații prezente la competiția organizată la poalele Capelei. În această grupă, echipa râmniceană a remizat în meciul contra Liceului cu Program Sportiv din Brăila și s-a impus în fața Liceului Tehnologic „Ioniță G. Andron” din Negrești Oaș, ocupând primul loc. Formația care trebuia să ia parte la competiție tot în această grupă (dar care nu a mai participat) a fost Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” din Ploiești. În cealaltă grupă, câștigătoare a fost echipa Colegiului Tehnic „Media” din București, care s-a impus în meciurile disputate contra echipelor Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș, Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Petroșani și a Liceului cu Program Sportiv Iași.

Victorie la două goluri în finala competiției

În marea finală s-au întâlnit cele două câștigătoare de grupe, de altfel cele mai valoroase echipe participante la acest turneu final. Partida dintre Colegiul Energetic din Râmnicu Vâlcea și Colegiul Tehnic „Media” din București a fost foarte echilibrată, cu răsturnări de scor. Bucureștencele au început mai bine meciul, au dominat prima repriză, dar vâlcencele pregătite de antrenoarea Mia Rădoi au știut cum să întoarcă soarta partidei în favoarea lor. Colegiul Energetic s-a impus la două goluri în ultimul act al întrecerii școlare (scor final 21-19), echipa râmniceană reușind să își adjudece atât titlul de campioană națională, cât și dreptul de a reprezenta România la Campionatul Mondial Școlar, care se va desfășura la Belgrad, în Serbia, în perioada 29 iunie – 7 iulie 2020.
Merită pe deplin felicitate pentru această performanță sportivele care, prin eforturile lor, au dus încă o dată mai departe faima pe care județul nostru o are în lumea handbalului feminin românesc și internațional. În ordine alfabetică, vom prezenta numele elevelor sportive de excepție pregătite de antrenoarea Mia Rădoi: Andreea Ailincăi, Andreea Coman, Claudia Datcu, Alexia Gherghe, Iulia Ghețu, Romina Hărdăuț, Corina Lupei, Elena Marica, Bianca Neacșu, Sara Rus, Cristina Sandu, Ana-Maria Stana, Andreea Țîrle.

Posting....