La 105 ani de la naștere,
CEAUȘESCU PIERDE tot mai mult electorat


Pe 26 ianuarie 2023, Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit matusalemica vârstă de 105 ani. Nu mai este printre noi de peste 33 de ani. Însă aspectul pe care dorim să vi-l prezentăm este cu totul altul.
Mai țineți minte sondajele de opinie realizate prin anii 2000 care arătau că, dacă ipotetic, Nicolae Ceaușescu ar fi putut candida la alegerile organizate pentru funcția de președinte al țării ar fi câștigat cu un procent de aproximativ 70%!? Ei bine, în prezent, mitul «Ceaușescu» se află în cădere liberă. Nu știm cum se mai poziționează exact în anul 2023, dar pe la nivelul anilor 2017-2018 devenea clar că fostul președinte al Republicii Socialiste România nu ar mai fi putut câștiga mandatul virtual de președinte al României moderne… din primul tur. Bănuim că, în prezent, nici nu ar mai atinge 40% din intențiile de vot ale celor care s-ar prezenta la urne și ar avea posibilitatea de a-l găsi chiar și pe nea Nicu pe lista candidaților (bine, lui nea Nicu nu îi plăcea să aibă contracandidați; dar asta este altă poveste).

Mitul «Ceaușescu» dispare odată cu oamenii care l-au susținut!?

Mult mai tristă decât această «prăbușire» a lui Nicolae Ceaușescu în rândul preferințelor românilor (venită, culmea, după peste 33 de ani de la moartea sa) este explicația fenomenului. Aceasta este una foarte simplă, despre care, din păcate, auzim aproape în fiecare zi! Oamenii care au participat la făurirea socialismului în România (și care erau nostalgicii lui nea Nicu și după moartea sa) se mută unul câte unul către Țara de Dincolo, acolo unde, sperăm noi, măcar verdeață să aibă din belșug, pentru că aici, pe Pământ, betoanele amenință să o înghită pe cea care mai este.
Precizare: acest text este publicat în contextul în care, pe 26 ianuarie 2023, se împlinesc 105 de la nașterea ilustrului conducător, cârmaci sau cârpaci (fiecare este liber să creadă ce dorește; că doar pentru libertate s-a murit la Revoluția din decembrie 1989), dar rămas singurul român care a avut onoarea de a se plimba cu trăsura reginei Elisabeta a II-a!