Judecătoria Rm. Vâlcea dezminte informațiile conform cărora un grup de judecători ar fi venit duminică în județul nostru pentru a vota pe liste suplimentare


Prin intermediul unui comunicat de presă emis ieri de cabinetul președintelui Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, această instituție dezminte informațiile conform cărora, duminică, în județul nostru, mai mulți judecători din țară ar fi venit special pentru a vota pe liste suplimentare. Conform sursei amintite, informația eronată a apărut în ediția electronică a unei publicații locale.
În rândurile următoare, prezentăm integral comunicatul de presă la care facem referire, comunicat ce poartă semnătura președintelui Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, Bogdan Mateescu (foto).
Comunicat de presă – 18.11.2014
„Avand in vedere noua dezinformare a opiniei publice realizata de angajatii ziarului Vocea Valcii in paginile acestui cotidian, se impune aducerea la cunostinta publica a urmatoarelor aspecte:
In perioada 13-14 noiembrie 2014, s-a desfasaurat, la Baile Govora­, Hotel Palace, intalnirea presedintilor Judecatoriilor situate in municipiile resedinta de judet și in Capitala.
Intalnirea a fost organizata de Judecatoria Rm. Valcea, in parteneriat cu Consiliul Superior al Magistraturii, fiind prezenti, alaturi de presedinti ai Judecatoriilor, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul jud. dr. Adrian Bordea, domnii judecatori Mircea Aron, Horatius Dumbrava, Alexandru Serban, Mona Lisa Neagoe, Norel Popescu și Marius Tudose – membri ai CSM, domnul procuror Marian Trusca – Director adj. al Institutului National al Magistraturii, doamna judecator Mihaela Iacuba – Directorul Scolii Nationale de Grefieri, domnul Robert Cazanciuc – Ministrul justitiei si domnul avocat Liviu Stancu -Secretar de Stat in cadrul Ministerului Justitiei.
Dezbaterile au fost extrem de utile din perspectiva atat a asumarii unitatii de viziune la nivelul instantelor de la baza sistemului judiciar cat si a stabilirii unor practici administrative unitare la acelasi nivel.
Dezavuam public asa zisa stire publicata pe pagina online a ziarului Vocea Valcii din data de 17.11.2014, in cuprinsul careia, cu rea credinta, autorul articolului face referiri la un pretins vot al judecatorilor ori o eventuala deplasare a acestora cu autocarul in diverse locatii, stirea fiind absolut nereala din toate punctele de vedere, socanta asadar prin lipsa oricarui adevar, si reiteram speranta- desi din ce in ce mai desarta- ca, pe viitor, angajatii ziarului amintit sa demareze, cu un dram de buna credinta, cercetari macar de ordin minimal anterior asumarii unor stiri macar din respect fata de cititori si fata de dreptul acestora de a fi corect informati”.

Posting....