JOACA DE-A OLTCHIM


Potrivit spuselor ministrului Economiei,
Oltchim SA a avut în luna ianuarie un profit de 700.000 de euro


Ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Mihai Tudose, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Brăila, că SC Oltchim S.A. a avut în luna ianuarie 2015 un profit de 700.000 de euro, situaţie care face societatea atractivă pentru mult discutata privatizare. „Oltchim a închis luna ianuarie cu 700.000 de euro profit, în condiţiile în care am reuşit să ducem la capacitate de lucru 30% din ceea ce mai este funcţional. Acest lucru îl face deja să devină tot mai atractiv şi a contat foarte mult în negocierile cu FMI şi cu Comisia Europeană”, a declarat Tudose.

„Guvernul este incapabil să vină cu soluții pentru Oltchim”
• afirmă senatorul Dan Nițu, care îl întreabă pe ministrul Liviu Pop când vor primi salariații disponibilizați plățile compensatorii


Senatorul liberal Dan Nițu solicită, printr-o interpelare adresată ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu-Marian Pop, să i se comunice data exactă la care foștii și actualii angajați de la Oltchim vor primi drepturile restante. Liberalul Nițu este alături de persoanele disponibilizate de la Oltchim SA și este indignat de dezinteresul arătat de reprezentanții Guvernului. În urmă cu aproximativ o lună, ministrul Liviu-Marian Pop și-a luat angajamentul în fața lor că, până pe data de 5 februarie, vor primi un răspuns referitor la primirea plăților compensatorii promise.

Posting....