ITM a trecut la amenzi. Un patron este CERCETAT PENAL


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea au anunțat că, în perioada 15 – 24 iunie 2020, la nivelul județului nostru s-au desfășurat activități specifice din cadrul Campaniei Naţionale privind verificarea modului in care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea si executarea contractelor individuale de muncă.
Obiectivele asumate ale acestei campanii au fost următoarele:
1.Identificarea angajatorilor care au primit la muncă salariați pe perioada suspendării contractelor individuale de muncă și determinarea acestora să respecte prevederile legale în domeniul relațiilor de muncă;
2.Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă;
3.Eliminarea neconformităţilor constatate prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea de sancţiuni contravenţionale corespunzătoare.

 

Ce au descoperit inspectorii muncii?

 

În perioada menţionată, inspectorii de muncă au controlat 272 angajatori care îşi desfăşoară activitate pe teritoriului judeţului. Au fost constatate 804 neconformităţi pentru care au fost dispuse 804 măsuri cu termene certe de realizare şi informare a Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea cu privire la modul de realizare al măsurilor.
„Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de 480.000 lei pentru primirea la muncă a 43 persoane, fără încheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă şi 46 sancţiuni contravenţionale în valoare de 99.100 lei pentru alte incălcări ale prevederilor legale. De asemenea, a fost facută o propunere de urmărire penală unui angajator pentru încadrarea în muncă a minorilor cu nerespectarea regimului de muncă al minorilor”, se arată într-un comunicat de presă semnat de Ion Tănăsoiu, inspectorul șef al ITM Vâlcea.
• Material realizat cu sprijinul ITM Vâlcea

Posting....