Ion Năfliu şi Florea Udrea vă invită la zilele comunei Galicea


Sâmbătă şi duminică, locuitorii din Galicea se vor afla în sărbătoare. Administraţia locală, condusă de către primarul Ion Năfliu şi „vicele” Florea Udrea, va organiza o nouă ediţie a evenimentului ce promite să devină deja tradiţional în sânul comunităţii, intitulat „Zilele comunei Galicea”. Pornind de la un bogat program al activităţilor derulat de-a lungul a două zile, edilii liberali adresează o călduroasă invitaţie de participare tuturor celor care se simt legaţi de Galicea şi care iubesc comunitatea din această parte a județului. Organizatorii au pregătit mai multe activităţi culturale, sub genericul Simpozionului „Teodosie Rudeanu”, dar şi acţiuni artistice, sportive şi recreative, adresate participanţilor de toate vârstele.
„Activităţile dedicate zilei comunei vor începe sâmbătă, de la ora 11.00, la biserica Teiu, ce datează din secolul al XVI-lea, din satul cu acelaşi nume. Acolo vom avea o slujbă de pomenire a marelui logofăt Teodosie Rudeanu. De altfel, toate activităţile culturale pe care le vom desfăşura vor avea loc în cadrul Simpozionului Teodosie Rudeanu, cum ar fi şi cele programate la mănăstirea Flămânda. Începând cu ora 13.00, ne vom afla la căminul cultural din Galicea. Acolo vor susţine alocuţiuni autorităţile locale şi distinşii invitaţi, însă vom avea şi un eveniment cultural-artistic. Este vorba despre grupul vocal „Vocea Topologului”, alcătuit din elevii comunităţii locale, care va susţine un spectacol. Tot la căminul cultural, dar cu începere de la ora 15.00, vom avea lansarea unei cărţi. Este vorba despre volumul „Sarea Pământului”.
Duminică de dimineaţă, între orele 08.00-11.00, se vor desfăşura mai multe concursuri sportive pentru cei mai mici membri ai comunităţii, iar noi îi vom primi aşa cum se cuvine pe invitaţii care vor dori să ne onoreze cu prezenţa. De la ora 11.00, în Parcul Zăvoi din localitate, elevii şcolilor din comună vor susţine un spectacol cultural-artistic. Cei mai vârstnici membri ai comunităţii se vor afla în centrul atenției începând cu ora 12.00. Atunci, vom premia cuplurile care au sărbătorit 50 de ani de la căsătorie. Evenimentul se va încheia seara, de la ora 18.00 urmând să se desfăşoare activităţi ce vor cuprinde cântece, jocuri şi multă voie bună. Sperăm ca şi vremea să fie de partea noastră. Anul trecut, în program se afla şi discotecă în aer liber, care este programată şi duminică seara, însă ploaia a stricat evenimentul din 2013. Am invitat la această sărbătoare tot spectrul politic al judeţului Vâlcea şi, în egală măsură, adresez invitaţia de participare tuturor celor care se simt legaţi sufleteşte de comuna Galicea şi iubesc această localitate”, ne-a declarat edilul liberal Ion Năfliu.