Invitație la lectură: „CONDAMNAREA LA VIAȚĂ”, o nouă carte semnată de Marius Cărbunescu


Ca și în alte ediții, cotidianul nostru vă propune să aflați detalii despre o nouă carte recent ieșită de sub tipar
La finalul anului trecut, scriitorul vâlcean (trăiește în București) Marius Cărbunescu a lansat o nouă carte. Este vorba despre volumul „Condamnarea la viață”, care a apărut la Editura Universitară din București. Mai jos, vă prezentăm descrierea parțială realizată pentru această ultimă carte lansată sub semnătura lui Marius Cărbunescu.
Condamnarea la viață este, așa cum mărturisește și autorul, o spovedanie, dar nu a unui toxicoman ci a unui om înfrânt, ce primește lovituri chiar si după ce a căzut, dar care se ridică și o ia de la capăt. Este o carte de introspecție, ce urmărește gândurile și sentimentele unui om încercat de soartă, este o analiză intimă, francă, plină de frustrare, de brutalitate și intoleranță a cruzimii și nedreptății cu care ne confruntăm, dar și cu care ripostăm în viață. Este o parabolă. Viața este crudă și nedreaptă și te surpinde în fiecare zi iar norocul de cele mai multe ori rămâne doar un vis. Este o călătorie în forță spre maturizare și acceptare. Este o carte care adună momente de reflecție și de schimbare, este o carte în care personajul stă de vorbă cu el însuși pentru a învinge decepția, nedreptatea, iluziile spulberate, traumele copilăriei, greșelile, nimicnicia vieții și pentru a se convinge să-și mai acorde o șansă.
Personajul nostru întruchipează perfect tipologia adolescentului român care după experiența revoluției, ajunge într-o situație obscură și ilicită pentru a câștiga niște bani. Cade din lac în puț și dă din groapă în groapă: Albania, Grecia, Turcia și capătul de linie, Malaezia, în inchisoarea de maximă securitate, Simpang Renggam, după ce afilierea cu o clasă de indivizi suspecți îl aduce într-o situație fără ieșire – un proces ce poate avea ca rezultat, având în vedere țara în care este arestat, pedeapsa capitală. Totul este o înscenare, dar asta nu înseamnă că Laurențiu Pal este vreo ușă de biserică.