Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 septembrie 2020

Întrebare pentru iubitorii fotbalului: Cine este noul selecționer al României?


Ieri, la sediul Federației Române de Fotbal a fost semnat contractul care a adus la cârma selecționatei tricolore unul dintre cei mai puțin cunoscuți antrenori (pentru publicul autohton) din istoria acestei echipe. Câtă lume a auzit despre Christoph Daum? Nu am studiat subiectul în amănunt, dar suntem gata să pariem că foarte puțini dintre iubitorii fotbalului din țara noastră au auzit despre acest personaj… misterios, să îi spunem.

Vorbim aici despre un neamț, în vârstă de 62 de ani, care a avut câteva performanțe notabile în campionatele Germaniei și Turciei… ale anilor 1990. De asemenea, după anii 2000, acesta a strălucit în calitate de antrenor în campionatele Turciei și Austriei, când a câștigat mai multe trofee cu echipe precum Fenerbahce și Austria Viena. Cu Christoph Daum (repetăm, în vârstă de 62 ani) vrea președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, să înceapă reconstrucția unei selecționate care a terminat pe ultimul loc o grupă relativ lejeră a Campionatului European de Fotbal ce se încheie în aceste zile.

Noul antrenor a avut probleme cu drogurile!

Nu vrem să fim răutăcioși față de actuala conducere a FRF, dar citind opiniile fotbaliștilor români care au evoluat în Bundesliga ne permitem să avem semne de întrebare legate de această numire. Cei care l-au cunoscut sau măcar au auzit în trecut de Christoph Daum au spus că acesta a avut câteva performanțe relevante în cariera sa de antrenor, însă, în ultimii ani, nu a mai fost conectat la fenomenul sportiv. În plus, avem dubii referitoare la existența unui volum însemnat de informații pe care noul selecționer l-ar avea despre fotbalul românesc. Și, colac peste pupăză, răsfoind presa centrală, am aflat că noul Daum nu a fost numit antrenorul naționalei Germaniei, prin anii 2000, fiindcă ar fi avut probleme cu drogurile.

Cârcotașii spun deja că este posibil să îl revedem pe Adrian Mutu în tricoul primei reprezentative. Așa să fie?

Alte articole de la Sport