INSPECTORATUL ȘCOLAR A ANUNȚAT PRĂPĂDUL: Doar patru din zece elevi vâlceni ar promova Bacalaureatul!


Așa cum se cunoaște, în perioada 22-24 martie 2021, s-a desfășurat simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2021. La nivelul județului nostru au participat 2.883 de elevi ai claselor a XII-a, a XIII-a seral și frecvență redusă. Simularea probelor scrise a fost finalizată marți, 31 martie 2021, prin comunicarea rezultatelor obținute de elevii care au susținut probele scrise.

Rezultatele obținute de elevii vâlceni la fiecare dintre cele trei probe scrise

La prima probă scrisă a simulării examenului național de bacalaureat, Limba și literatura română, desfășurată în data de 22 martie, au participat 2.315 de candidați (o prezență de 80,3%). Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) a fost de 70, 08%. Cinci elevi au obținut nota 10. Nu au fost elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
La proba obligatorie a profilului, desfășurată în data de 23 martie, au participat 2.256 de candidați (o prezență de 78,25%). Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) a fost de 49,20%. 14 elevi au obținut nota 10 (nouă la matematică și cinci la istorie). Nu au fost elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.
Proba la alegere a profilului și specializării, desfășurată în data de 23 martie, a fost susținută de 2.246 de candidați (o prezență de 77,90%). Procentul de promovare (note mai mari sau egale cu 5) a fost de 68,10%. Dintre aceștia, 22 de elevi au obținut nota 10 (trei la informatică, doi la logică, patru la biologie, doi la chimie, cinci la fizică și șase la geografie). Nu au fost elevi eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Concluziile lasă loc de multe discuții!

În urma susținerii simulării examenului de Bacalaureat, rata generală de promovare la nivelul județului Vâlcea (medii mai mari sau egale cu 6) a fost de 40,74%. Asta înseamnă că elevii din județul nostru (ca și cei din întreaga țară, de altfel) mai au mult de învățat pentru a se ridica, per ansamblu, la un nivel optim al cunoștințelor care sunt evaluate în cadrul examenului «maturității».
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Biroului de Comunicare al Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea