Insolvență iminentă la CET Govora


ACTUALIZARE:

Confirmarea cererii de insolventă nu mai constituie o necunoscută, acest lucru fiind confirmat pe pagina de web a Tribunalului Vâlcea, acolo unde este precizat că există deschis de vineri, 29.04.2016,  un dosar cu numărul 1396/90/2016. Acest dosar are ca obiect „cererea debitorului (SC CET GOVORA SA – n.r.) art.66 din Legea nr.85/2014” adică tocmai cererea de supraveghere exercitată de administratorul judiciar în conformitate cu Legea privind procedurile de prevenire a insolventei și de insolvență.

________________________

Chiar dacă nu se dorește mediatizarea acestui subiect, se pare că dorința conducerii CET  Govora este aceea de a solicita insolvența societății economice.
Informațiile noastre arată că s-ar dori, chiar în cursul zilei de astăzi, depunerea actelor la Tribunalul Vâlcea. Oricum, dacă nu se va întâmpla astăzi, cererea insolvenței este doar o chestiune de zile și, probabil, doar sărbătorile pascale mai pot întârzia acest lucru.
Contactat de redacția noastră, președintele CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, a confirmat indirect (din punctul nostru de vedere), precizând că „este problema conducerii executive. Vorbiți cu ei. Nu cred că este necesar un mandat special în AGA și nici aprobarea Consiliului Județean.”
Directorul general al CET, Ludovic Zelici, nu a dorit să confirme sau să infirme declararea insolvenței, precizându-ne că „de trei ani și jumătate situația dificilă financiară a fost reflectată suficient în presă. Din păcate, lucrurile merg în continuare rău. Nu am primit nicio sumă de bani din finanțările prognozate. Lucrurile sunt, în continuare, pe muchie de cuțit.”