Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

3 decembrie 2020

Inimaginabil! Primarul Bănacu – ameninţat din cauza unei punţi… reparate!


• edilul Bărbăteştiului a rămas fără cuvinte când i s-a explicat cât va avea de suferit dacă nu lasă vechea punte de 40 de ani de La Angelescu să se prăbuşească

PUNTEA _VECHEDupă cum vă informam şi în ediţiile noastre precedente, vara lui 2014 a adus un potop în toată regula în Bărbăteşti. Inundaţiile din iulie trecut au afectat nu mai puţin de cinci punţi pietonale din localitate, reţeaua de drumuri, dar şi sistemul de alimentare cu apă. În baza documentaţiei întocmite de către administraţia locală, aproximativ 600.000 lei au venit dinspre Palatul Victoria. Cu două săptămâni înainte de Paşti, s-a trecut la treabă iar la inaugurarea de Sfinţii Petru şi Pavel, câteva zeci de  săteni au asistat la slujba oficiată de un sobor de preoţi.  Noua construcție are o lungime de 36 de metri și o lățime de trei metri fiind cea de-a patra construită în acel loc peste Otăsău în ultimii 40 de ani dar prima care poate suporta trafic rutier. Primarul Bănacu a explicat: „Am vrut să facem treabă cât mai repede şi cu bani mai puţini pentru că o astfel de investiţie, prin alte părţi, alunecă uşor spre milionul de lei. Noi am făcut-o cu jumătate de aceşti bani. Recunosc că a fost şi o ambiţie personală să demonstrez că se mai poate face treabă şi cu bani mai puţini, dar cu minte şi organizare. Cred că lucrarea vorbeşte de la sine, avem o frumuseţe de punte pe care se poate circula şi cu maşina, până în două tone şi jumătate. Sigur că, în deja tradiţionalul nostru stil, avem şi nemulţumiţii de serviciu. Numai că de data asta, s-a cam sărit calul chiar şi pentru unul ca mine care credeam că le văzusem pe toate în materie de strâmbe, râcă şi bârfe. Vă vine să credeţi sau nu, am primit chiar ameninţări dacă mă apuc de această punte… Nu râdeţi, că e pe bune! Mi s-a transmis faţă-n faţă, atenţie, că puntea trebuia să rămână aşa cum era şi că, în caz contrar, vine nu ştiu ce televiziune să facă nu ştiu ce anchete! Nici nu mai ştiam cu ce mână să mă închin, vă rog să mă credeţi!”
Tot luni, a fost inaugurat şi Centrul de informare turistică, investiţie de 400.000 lei. Primarul Bănacu spune că are și alte planuri mari: „Sigur că, pe lângă informaţiile turistice şi istorice, n-ar strica dacă lumea ar putea închiria un ATV sau un Mountain Bike pentru a parcurge drumul până la poalele Pătrunsei. La ce lume vine la sfârşit de săptămână şi ţinând cont că pe nicăieri prin preajmă nu prea poţi închiria un ATV, cred că n-ar fi o idee tocmai rea…”

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate