Îngrijorător: Un băcăuan urmărit național se dădea drept procuror în Vâlcea


• o femeie din Dăești a avut starea de spirit să anunțe polițiștii și să evite capcana întinsă prin «metoda accidentul»
La data de 9 februarie, polițiștii au fost sesizați, de o femeie din comuna Dăești, cu privire la faptul că a fost contactată telefonic de un bărbat, care s-a recomandat a fi procuror, spunându-i că fiul acesteia a avut un accident în Italia și are nevoie de o sumă mare de bani pentru a-i ajuta fiul să scape de închisoare.
Polițiștii s-au deplasat imediat la locul stabilit pentru întâlnire, reușind să depisteze în flagrant delict bărbatul de 42 de ani, din județul Bacău, care ar fi pretins că este procuror. Cel în cauză a fost condus la sediul Postului de Poliție Dăești, iar în drum spre post a fost depistat în trafic un autoturism în care se aflau alți doi bărbați, bănuiți de asemenea că ar fi participat la comiterea faptei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul de 42 de ani este urmărit național, pe numele său fiind emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. A fost întocmit un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, bărbatul de 42 de ani fiind reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Posting....