Înfrângerea de la Cluj le-a costat scump pe municipale! HCM a ieşit din „zona” de play-off a Ligii Naţionale


• echipa noastră a cedat în fața penultimei clasate: 27-29

Aşa după cum vă anunţam în numărul de ieri al cotidianului nostru, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au evoluat duminică, la Cluj, pe terenul Universităţii Alexandrion. Partida s-a disputat în cadrul etapei a XV-a (a doua din retur) în cadrul Ligii Naţionale de handbal feminin. Deşi porniseră cu gânduri mari, dorindu-şi victoria, vâlcen­cele nu au „rupt” mai deloc gura târgului în partida din inima Transilvaniei şi au cedat în faţa penultimei clasate. De altfel, fetele noastre, pregătite de antre­norii Dumitru Muşi şi Maria Duca, au fost conduse pe tabela de marcaj pe aproape întreaga durată de desfăşurare a partidei. Chiar dacă „studentele” din Cluj Napoca nu au reuşit să se dis­tanţeze în mod clar pe parcursul primei reprize, pauza le-a găsit pe râmnicence cu un „handicap” nu tocmai de neglijat. Jucătoarele de la poalele Capelei au intrat la „cabine” conduse la patru goluri, scor 11-15.
După revenirea de la vestiare, HC Municipal a început lupta pentru reuperarea diferenței. Râmnicencele au lăsat în mai multe momente senzația că pot recupera ecartul creat pe parcursul primei părți. Însă niciodată nu au reușit să se apropie la mai puțin de trei-patru goluri. Elevele antrenoarei Carmen Amariei au marcat în momentele importante ale partidei. Decisivă pentru stabilirea echipei învingătoare s-a dovedit tânăra Cristina Laslo, aceasta fiind nimeni alta decât una dintre componentele lotului național al României care a câștigat, vara trecută, medalia de aur la Campionatul Mondial de Junioare organizat în Macedonia. Cu unsprezece reușite, Cristina Laslo a fost cea mai bună marcatoare a partidei. Revenind la desfășurarea „ostilităților” din partida de duminică, trebuie spus că soarta acesteia fusese pecetluită încă din minutul 54, atunci când Universitatea Cluj s-a desprins la o diferență de șase goluri, scor 27-21. Chiar dacă finalul a aparținut echipei noastre, eforturile vâlcencelor au fost zadarnice. Clujencele s-au dove­dit încă o dată suficient de prag­matice și au știut să gestioneze ultimele momente ale întâlnirii. „Studentele” antrenoarei Carmen Amariei au obținut la final ceea ce și-au dorit, adică trei puncte extrem de prețioase, clujencele impunându-se cu 29-27.
Cele mai importante marcatoare ale trupei pregătite de Dumitru Muși și Maria Duca în partida de la Cluj Napoca au fost: Daria Ilina – 6 goluri, Clara Vădineanu – 5, Andreea Adespii – 5 și Janina Luca – 3.
Eșecul suferit de HC Municipal a fost și mai dureros pentru conducerea clubului râmnicean fiindcă, pe lângă faptul că a cedat în fața penultimei clasate, echipa noastră a ieșit și din „zona” locurilor de play-off a Ligii Naționale. În acest moment, HCM ocupă locul nouă în ierarhie având 17 puncte acumulate. Echipa noastră se află la un singur punct în urma formației de pe locul opt, CSM Ploiești, ultima care se află pe un loc eligibil de play-off.

Mâine, test capital pentru municipale

Handbalistele de la HC Municipal au posibilitatea de a-și mai spăla din păcatele înfrângerii de la Cluj Napoca chiar mâine, atunci când vor evolua în primul tur al Cupei României. Vâlcencele vor da piept cu prahovencele de la CSM Ploiești. Echipa noastră va evolua pe propriul teren și pornește cu prima șansă pentru calificarea în sferturi. Vom reveni cu mai multe informații legate de acest subiect în numărul de mâine al cotidianului nostru.

Rezultatele etapei a XV-a

Unirea Slobozia – CSM Bucureşti 24-29 (11-11)
Cetate Deva – Corona Braşov 27-27 (13-13)
HC Zalău – HC Dunărea Brăila 34-31 (15-13)
U. Constanţa – Mureşul Tg. Mureş 27-24 (14-12)
SCM Craiova – HCM Roman 20-26 (9-13)
U. Cluj – HCM Rm. Vâlcea 29-27 (15-11)
CSM Ploieşti – HCM Baia Mare 22-31 (10-15)