Înfrângere surprinzătoare pentru HCM


• elevele antrenorilor Sbora și Huțupan au părăsit „zona” cupelor europene

Duminică, în Sala Sporturilor „Traian”, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a primit vizita gălățencelor de la Danu­bius. Întâlnirea se anunța una destul de facilă pentru formația noastră, care ocupa locul cinci în ierarhia Ligii Națio­nale feminine. Spunem facilă pentru că, adversara din week-end se afla abia pe poziția a unsprezecea în clasament. În plus, handbalistele râmni­cence urmau să evolueze pe propriul teren, încurajate de suporteri.
Deși au întâlnit un adversar modest al întrecerii feminine naționale, jucătoarele antrenorilor Gheorghe Sbora și Luminița Huțupan-Dinu nu au părut conectate la importanța partidei. Vâlcencele nu s-au ridicat nici măcar la nivelul arătat în partida disputată joi contra redutabilei CSM București. Atunci, deși au pierdut la scor, vâlcencele au arătat, în câteva rânduri, că sunt capabile să pună probleme chiar și campioanei en-titre a Europei. De această dată însă, cum vă spuneam, echipa noastră nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor și a capotat surprinzător. La finalul partidei, Danubius a obținut o victorie neașteptată pe terenul vâlcencelor, tabela indicând 34-31 în favoarea echipei de la malul Dunării.

Cum stăm în clasament?

În urma eșecului suferit duminică, HC Municipal a coborât o poziție în ierarhia Ligii Naționale. Acum, formația sprijinită financiar de Primăria Râmnicului ocupă poziția a șasea în clasament, cu 28 de puncte acumulate. Pe locul cinci, ultimul care asigură prezența în viitorul sezon al cupelor europene se află CSM Roman. Formația din Moldova are tot 28 de puncte, dar un golaveraj superior grupării din Râmnic. Etapa următoare, a XXIII-a, HC Municipal va avea de disputat un meci destul de dificil, la HC Zalău. Partida din județul Sălaj este programată pentru luni, 3 aprilie, cu începere de la ora 19.00.