Incidentele petrecute la meciul cu Ungaria au intrat în atenția parlamentarilor


• deputatul Cristinel Marian solicită demararea unei anchete obiective pentru stabilirea vinovaților și tragerea lor la răspundere

30 de persoane reținute de poliție și alte 46 rănite! Acesta nu este bilanțul vreunui război civil ci rezultatul confruntărilor dintre forțele de ordine și așa numiții suporteri care au asistat la meciul dintre România și Ungaria. Îndârjirea ultrașilor și excesul de zel manifestat de Jandarmerie și oamenii firmei de protecție mai aveau puțin și conduceau la producerea unor evenimente de-a dreptul dramatice, mulți dintre cei răniți ieșind din arenă cu sângele șiroind. Pentru a preveni alte incidente de o asemenea amploare, asemănătoare celor de la meciul de sâmbătă, deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian solicită demararea unei anchete cât mai obiective pentru a se stabili cu exactitate care sunt vinovații. De asemenea, reprezentantul Partidului Poporului – Dan Diaconescu în Parlamentul României este de părere că vinovații ar trebui să fie aspru pedepsiți, indiferent care sunt aceștia: reprezentanții Jandarmeriei, cei ai firmei de pază de la stadion sau suporterii recalcitranți. „M-a îngrijorat ceea ce am văzut că s-a întâmplat în tribunele Arenei Naționale la meciul dintre România și Ungaria. Fotbalul este totuși un sport. Oamenii nu ar trebui să meargă în tribune pentru a se bate între ei, dar nici pentru a lua bătaie de la forțele de ordine. Cred că s-a cam exagerat acolo, Jandarmeria sau oamenii firmei de pază au aplicat măsuri coercitive prea brutale. Oricum, consider că este necesară deschiderea unei anchete care să stabilească, în mod obiectiv, care sunt vinovații pentru producerea acelor incidente. Iar aceștia ar trebui să fie trași la răspundere, indiferent de cine va fi vorba. Și spun asta pentru că nu este absolut deloc normal să se petreacă astfel de evenimente pe un stadion”, ne-a declarat deputatul Ion Cristinel Marian.
Afirmațiile parlamentarului PP-DD vin în contextul în care și județul nostru a fost recent scena unui eveniment regretabil. Așa cum ați aflat la momentul oportun din paginile cotidianului nostru, la un meci din Liga a IV-a, desfășurat în comuna Frâncești, primarul orașului Băbeni, Ion Bîzîc, a fost lovit cu o piatră în cap de către un grup de suporteri ai echipei gazdă. Iată că, din păcate, evenimentele nesportive și de-a dreptul periculoase pentru integritatea spectatorilor se pot produce la orice nivel în fotbalul din țara noastră.

Posting....