Încă un deces la ATI Vâlcea. Autoritățile fac un nou apel


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Vâlcea, de la debutul pandemiei și până pe 9 august 2020 (inclusiv), pe teritoriul județului nostru au fost confirmate 607 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Dintre acestea, 18 persoane au decedat. Ultimul deces datorat infecției cu SARS-CoV-2 s-a produs duminică și a fost înregistrat la o persoană internată în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea cu multiple afecțiuni. De asemenea, până pe 9 august, un număr de 406 persoane au fost internate în spital și 191 de persoane s-au externat.
În momentul de față, în județ, există cinci focare de COVID-19 în centre rezidențiale aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea (Centrul Zătreni – 109 cazuri pozitive, Centrul Bistrița – 64 cazuri pozitive, Centrul Lungești – 21 cazuri pozitive, Centrul Nicolae Bălcescu – 9 cazuri pozitive și Centrul de recuperare și reabilitare Băbeni – 10 cazuri pozitive). Din cele 10 cazuri pozitive la testarea SARS-CoV-2 din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare Băbeni, șase sunt beneficiari și patru personal medico-sanitar, de îngrijire și auxiliar. În cursul zilei de sâmbătă, a fost efectuată ancheta epidemiologică pentru doi angajați cu test pozitiv din cadrul unei instituții de cultură din județ.
În baza Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, 383 de persoane se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată.

 

Apelul autorităților

 

„Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și  îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare. Pentru recomandări și alte informații de interes public privind epidemia de COVID-19 puteți apela linia TELVERDE – 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetățenilor, precum și la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea – 0758.061.438. Vă reamintim și de linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165 la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID-19”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
• Material realizat cu sprijinul Prefecturii Vâlcea