În Vâlcea, ora europeană exactă se dă de la Centrul Europe Direct


În spiritul unei frumoase tradiții începută în urmă cu zece ani, reprezentanții Centrului Europe Direct Vâlcea au organizat conferința de început de an. Devenită deja o obișnuință, dar parcă mai interesantă acum dat fiind faptul că se vor împlini zece ani de la înființarea centrului, întâlnirea cu presa a reprezentant un bun prilej pentru trecerea în revistă a celor mai de seamă activități programate pe parcursul anului 2017. Dana Rădulescu (foto, dreapta) și Ioana Mazilu-Manolescu, consilierii de comunicare ai Centrului Europe Direct Vâlcea, au pus pe tapet aceste teme, unele dintre ele fiind chiar momente aniversare ale unor evenimente de mare importanță europeană, așa cum ar fi împlinirea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și trecerea unei perioade similare de la înființarea centrului din Râmnicu Vâlcea.
La întâlnirea cu presa a fost prezent și Remus Grigorescu (foto, stânga), directorul Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul”. Conferențiarul universitar a subliniat importanța aderării României la Comunitatea Europeană și cei 10 ani trecuți de la acest moment de mare semnificație în istoria modernă a României. Autodeclarat proeuropean, Remus Grigorescu a vorbit și despre câteva probleme mai spinoase cu care se confruntă popoarele din „marea familie europeană”. Conform opiniei directorului Bibliotecii Județene, mai semnificative dintre aceste probleme sunt cele legate de îmbătrânirea accentuată a populației și fenomenul migrației.
De asemenea, în cadrul conferinței de ieri, au fost prezentate și aspectele generale referitoare la prioritățile de comunicare ale Comisiei Europene, cât și detalii legate de Planul de comunicare al Centrului Europe Direct Vâlcea.