În stil de mare campioană, Viitorul Dăești a promovat în Liga a III-a


Sâmbătă, pe stadionul din Fedeleșoiu s-a disputat manșa retur a barajului de promovare în Liga a III-a de fotbal. Cum se cunoaște, campioana Vâlcii (Viitorul Dăești) a întâlnit campioana județului Argeș (Real Bradu). Fotbaliștii din Dăești, pregătiți de antrenorul Gabriel Mangalagiu, porneau în acest joc de la avantajul de un gol obținut în manșa tur a barajului, când se impuseseră cu 2-1 pe stadionul echipei comunale din apropierea muncipiului Pitești.
Doar că, așa cum unii cunoscători ai fotbalului vâlcean (care urmăriseră meciul tur) apreciaseră înaintea manșei retur, avantajul de un gol nici nu a fost necesar. Viitorul Dăești a arătat încă o dată că a meritat pe deplin titlul de campioană județeană în Superliga vâlceană și s-a impus destul de facil în fața campioanei unui județ cu tradiție și pretenții din fotbalul românesc, precum Argeșul. Deși a fost evident că fotbaliștii argeșenii au venit la Vâlcea pentru a da totul pe teren (oricum nu mai aveau ce pierde după ce fuseseră învinși în tur, chiar pe teren propriu), dăeștenii au știut cum să trateze acest joc de maximă importanță din primul până în ultimul minut. Elevii lui Mangalagiu au intrat destul de bine în joc, au avut posesia mai bună și au ținut mingea departe de propriul careu. Problema numelui echipei care urma să promoveze în Liga a III-a nu s-a pus nici măcar în primele 15-20 de minute, adică până la modificarea tabelei de marcaj. După minutul 20, situația a devenit destul de clară. Viitorul a punctat prin George Neacșu, iar «realiștii» din Bradu erau obligați la o misiune aproape imposibilă: să înscrie de trei ori (fără să primească gol) pentru a mai putea spera la promovare!

În repriza a doua, recital Ștefan Pașoi

Repriza a doua a început de la avantajul minim pentru campionii județului Vâlcea. Numai că Ștefan Pașoi & Co. nu puteau să fie de acord cu acest rezultat într-un meci în care Viitorul Dăești a dominat copios în anumite momente (chiar dacă trebuie să precizăm că și argeșenii au avut câteva ocazii bunicele pentru a marca măcar golul de onoare în meciul de la Vâlcea). Sprijinit foarte bine de colegi pe faza ofensivă, Pașoi și-a trecut în cont două reușite (în preajma minutelor 60 și 70) care au risipit definitiv orice emoție în privința mult-doritei victorii.
Viitorul Dăești a câștigat, așadar, jocul de sâmbătă de la Fedeleșoiu cu scorul de 3-0 și a obținut o promovare pe deplin convingătoare în Liga a III-a, trecând la general de Real Bradu cu 5-1! După acest rezultat aproape nesperat de bun pentru mulți iubitori ai fotbalului vâlcean, județul nostru va avea două reprezentante în viitorul sezon al Ligii a III-a. Flacăra Horezu și Viitorul Dăești vor evolua pe cea de-a treia «scenă» valorică a fotbalului românesc. Sperăm că Viitorul Dăești va reuși o figură frumoasă la noul nivel valoric după exemplul grupării din Horezu, cea care, sezonul trecut, în calitate de echipă nou-promovată, a încheiat pe Seria C pe podium și, pentru câteva etape, a fost chiar pe primul loc!