În primele 48 de ore de la lansarea platformei www.manuale.edu.ro, „peste 16 milioane de accesări şi peste 37.000 de vizitatori


„Peste 16 milioane de accesări şi peste 37.000 de vizitatori au fost înregistraţi în primele 48 de ore de la lansarea platformei www.manuale.edu.ro, care permite accesarea gratuită a manualelor în format digital pentru clasele I şi a II-a”, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale. Potrivit sursei citate, noile manuale au o componentă digitală, extrem de atractivă pentru elevi, dar sunt disponibile şi în format tipărit.
În versiunea print, manualele sunt structurate în două volume, câte unul pentru fiecare semestru. Astfel, cele două variante ale manualelor (print şi digital) vin să rezolve o problemă semnalată de multe ori de părinţi şi de profesori: greutatea ghiozdanelor. MEN precizează că noile manuale sunt rezultatul procesului de modernizare a conţinutului actului educaţional, o consecinţă firească a revizuirii programelor şcolare, a adaptării lor la nevoile societăţii contemporane şi a introducerii abordării transdisciplinare în cadrul activităţilor de predare – învăţare – evaluare.