In memoriam dr. Ion ALBESCU


Pe 6 mai 2019, la vârsta de 96 de ani, se stingea din viață dr. Ion ALBESCU, un model pentru comunitatea vâlceană, cetățean de onoare al Râmnicului, membru marcant al Clubului Rotary.
A fost un prieten adevărat al multor oameni, a fost un cetățean cu mari implicații în comunitate, un medic (chirurg și urolog) excepțional pentru Vâlcea. El a fost cel care a fondat policlinica Straubing din Goranu, care poartă numele orașului său adoptiv din Germania.
Noi îndrăznim să spunem că, printre miile sau zecile de mii de persoane (fizice și juridice), pe care dr. Ion ALBESCU le-a considerat apropiate de sufletul lui s-a aflat și cotidianul nostru. Adevărul nu îl putem cunoaște, dar dorim să credem cu tărie acest aspect care ne aduce o mare onoare!
Ion ALBESCU a fost și rămâne cetățean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea și al orașului Straubing din Germania. Chiar dacă au trecut trei ani de la dispariția sa, pierderea lui Ion ALBESCU este la fel de vie pentru noi ca în momentul în care am aflat despre trecerea sa la Domnul.
Călătorie liniștită, prieten drag, alături de toți cei care au avut sufletele bune cât au alergat pe acest Pământ!

Explicație foto: Ion ALBESCU în anul 2006