În Liga a IV-a vâlceană, au început meciurile din returul campionatului


• etapa următoare este ultima programată în 2014

Week-end-ul trecut, întrecerea de „Elită” a fotbalului din judeţul nostru şi-a consumat primul episod din retur. Cele două campioane de toamnă, Flacăra Horezu şi CS Şirineasa, au fost din nou la înălţime, reuşind să câştige din nou maximul de puncte. De altfel, în cazul „olarilor” din Horezu, aceștia nici nu au trebuit să se întrebuințeze vreo secundă pentru a obține cele trei puncte. Oaspeții de sâmbătă, „pădurarii” de la Foresta Malaia, au decis să anunțe AJF-ul că nu se prezintă la meciul din Treapt, aceștia evitând astfel o posibilă înfrângere la scor, dar cheltuirea banilor pentru deplasare. Ceva mai mult de trudit au avut jucătorii de la CS Șirineasa. În Seria Sud, jucătorii din comuna edilului liberal Dan Săraru au evoluat pe terenul Unirii Drăgășani. Deși gazdele se anunțaseră a fi pregătite pentru un joc mare împotriva liderului la zi al acestei serii, planurile acestora au fost zădărnicite de oaspeții. Fotbaliștii din Șirineasa au punctat de patru ori în poarta drăgășenenilor, fără să primească niciunul.
De altfel, majoritatea echipelor din fruntea ierarhiilor celor două serii s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor, depăşind uşor mai modestele adversare. Aşa cum anticipam, cu fiecare rundă trecută din actuala ediţie a Ligii a IV-a, lupta pentru calificarea în play-off devine tot mai dezechilibrată. Chiar dacă mai este mult până la finalul campionatului, primele două clasate din fiecare serie au luat deja opţiuni serioase pentru calificarea în play-off. În Seria Nord, singurele grupări ce par capabile să țină pasul cu Flacăra Horezu sunt Stejarul Vlădești și Minerul Ocnele Mari. Cele două formații s-au numărat printre performerele ultimei etape, victorii la două goluri diferență cu AS Pietrari, respectiv Viitorul Budești.
Nici în Seria Sud situația la începutul returului Ligii a IV-a nu este cu mult diferită comparativ cu ceea ce se întâmplă în Nord. Și aici primele două clasate au luat avans față de plutonul urmăritoarelor. CS Șirineasa și FC Băbeni, cu 39, respectiv 37 de puncte acumulate, sunt aproape sigure de adjudecarea primelor două locuri în sezonul regulat și de calificarea în play-off. Următoarele clasate, CS Mădulari (30 de puncte) și Unirea Tomșani (29 de puncte) se află deja la distanță importantă în urma primelor clasate și nici nu par să aibă forța necesară pentru a continua lupta până la finalul campionatului. Această situație s-a reflectat și în ultima rundă, atunci când CS Mădulari a cedat pe terenul băbenarilor, iar Șirineasa a făcut instrucție cu Unirea Drăgășani.

Rezultatele etapei a XVI-a (prima din retur)

CSM 2 Rm. Vâlcea – Chimia Rm. Vâlcea 2-0
Flacăra Horezu – Foresta Malaia 3-0
Lotru Brezoi – AS Mihăeşti 1-4
Cozia Călimăneşti – Hidro Rm. Vâlcea 0-0
Minerul Ocnele Mari – Viitorul Budeşti 2-0
Stejarul Vlădeşti – AS Pietrari 4-2
Viitorul Dăeşti – Posada Perişani 4-2
Topologul Galicea a stat

Programul etapei a XVII-a (ultima din 2014)

Sâmbătă, 29 noiembrie, ora 12.00
AS Mihăeşti – Cozia Călimăneşti
Hidro Rm. Vâlcea – CSM 2 Rm. Vâlcea
Chimia Rm. Vâlcea – Minerul Ocnele Mari
Posada Perişani – Topologul Galicea
Duminică, 30 noiembrie, ora 12.00
Foresta Malaia – Lotru Brezoi
Viitorul Budeşti – Stejarul Vlădeşti
AS Pietrari – Viitorul Dăeşti
Flacăra Horezu va sta
Clasamentul Seriei Nord la finalul turului: Flacăra Horezu 45p, Stejarul Vlădeşti 39p, Minerul Ocnele Mari 33p, Cozia Călimăneşti 31p, Viitorul Dăeşti 28p, AS Mihăeşti 28p, CSM II Râmnicu Vâlcea 25p, Hidroelectra Râmnicu Vâlcea 17p, Topologul Galicea 15p, Posada Perişani 13p, Foresta Malaia 11p, Chimia Râmnicu Vâlcea 11p, AS Pietrari 10p, Viitorul Budeşti 10p şi Lotru Brezoi 4p.
*primele două poziţii asigură calificarea în play-off

Rezultatele etapei a XIV-a (prima din retur)

Unirea Drăgăşani – CS Şirineasa 0-4
Experţi Popeşti – C. Trac Cernişoara 5-1
Victoria Frânceşti – CSC Orleşti 2-4
Unirea Tomşani – Minerul Costeşti 4-2
Viitorul Valea Mare – Oltul Ioneşti 3-0
Zorile Scundu – AS Creţeni 1-0
FC Băbeni – CS Mădulari 2-1

Programul etapei a XV-a (ultima din 2014)

Sâmbătă, 29 noiembrie, ora 12.00
CSC Orleşti – Unirea Drăgăşani
CS Şirineasa – FC Băbeni
AS Creţeni – Victoria Frânceşti
Sâmbătă, 29 noiembrie, ora 14.00
CS Mădulari – Unirea Tomşani
Minerul Costeşti – Experţi Popeşti
Duminică, 30 noiembrie, ora 12.00
Oltul Ioneşti – Zorile Scundu
Duminică, 30 noiembrie, ora 14.00
C. Trac Cernişoara – Viitorul V. Mare
Clasamentul Seriei Sud la finalul turului: CS Şirineasa 39p, FC Băbeni 37p, CS Mădulari 30p, Unirea Tomşani 29p, Experţi Popeşti 23p, Unirea Drăgăşani 22p, Viitorul Valea Mare 21p, CSC Orleşti 20, Cavalerul Trac Cernişoara 19p, Minerul Costeşti 19p, AS Creţeni 10p, Zorile Scundu 9p, Victoria Frânceşti 6p, şi Oltul Ioneşti 0p.
*primele două poziţii asigură calificarea în play-off