În decurs de câteva zile, A DOUA ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ la Primăria Râmnicului


Dacă vinerea trecută, pe 1 aprilie 2022, consilierii locali ai Râmnicului au fost chemați pentru o ședință desfășurată cu începere de la ora 08.45, ei bine, iată că aleșii râmnicenilor sunt convocați din nou pentru o ședință la fel de… extraordinară! Acesta se va desfășura pe repede-nainte joi, 7 aprilie 2022, cu începere de la ora 11.00, în sala de ședințe a municipalității din strada General Praporgescu (cu prezența fizică a consilierilor locali) și nu la sediul Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, așa cum s-a procedat în ultimii ani, de la declanșarea pandemiei de Coronavirus.
Organizarea ședinței «de îndată» de joi a fost motivată prin aceea că au fost deja lansate apelurile de proiecte în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Abordarea este de tip necompetitiv, adică pe principiul primul venit, primul servit, în limita bugetului maxim eligibil prealocat pentru fiecare județ. Fără desfășurarea acestei ședințe extraordinare, este lesne de înțeles că municipalitatea risca să piardă aprobarea unor proiecte în valoare de milioane de euro!

Ce proiecte sunt pe ordinea de zi?

Ședința de consiliu local de joi are, ca și precedenta, patru puncte pe ordinea de zi, după cum urmează:
1.Proiect de hotărâre pentru aprobarea depunerii Proiectului „Creșterea eficienței energetice la Colegiul Național Alexandru Lahovari – Corp B”, inclusiv anexa privind descrierea sumară a investiției propusă a fi realizată prin proiect.
2.Proiect de hotărâre pentru aprobarea depunerii Proiectului „Reabilitare termică Liceul Sanitar Antim Ivireanu”, inclusiv anexa privind descrierea sumară a investiției propusă a fi realizată prin proiect.
3.Proiect de hotărâre pentru aprobarea depunerii Proiectului „Creșterea eficienței energetice în sediul administrativ al Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea”, inclusiv anexa privind descrierea sumară a investiției propusă a fi realizată prin proiect.
4.Proiect de hotărâre pentru aprobarea depunerii în parteneriat cu UAT Județul Vâlcea a Proiectului „Creșterea eficienței energetice în imobilul Dispensar TBC”, inclusiv anexa privind descrierea sumară a investiției propusă a fi realizată prin proiect.