În curând, Punct de lucru ISU Vâlcea și la Băile Govora


Situația clădirilor subuni­tăților de pompieri din Brezoi și Băile Govora a făcut obiectul conferinței de presă orga­ni­zată, zilele trecute, de către conducerea ISU Vâlcea. Potrivit declarației comandan­tului unității, lt.col. Dan Pascaru, la nivel de județ, sunt prinse cu proiecte de investiții Inspectoratul Județean de Jandarmi și Inspectoratul pen­tru Situații de Urgență.
La Brezoi, proiectul se află în stadiul de aprobare a cererii de finanțare, realizându-se toate celelalte etape. Proiectul vizează reabilitarea termică a clădirii.
La Băile Govora, va fi reabilitată doar clădirea unde va activa doar personalul administrativ, nu și garajele. Asta deoarece suprafața nu s-a încadrat în condițiile impuse. De ieri, a început montarea mobilierului în clădire, iar conducerea ISU Vâlcea speră ca-n scurt timp să inaugureze și punctul de lucru din localitate. După șase luni de la darea în folosință a punctului de lucru, se va face o analiză pentru a se constata dacă este oportună mutarea unei subunități. În plus, pentru a se muta, pompierii trebuie să intre și-n posesia clădirea, aceasta aparținând, deocamdată, de administrația publică locală din Băile Govora. Dar, potrivit declarației lt.col. Dan Pascaru, primarul Mateescu, alături de consilierii locali, au luat deja în calcul transferul clădirii.