Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

În Cupa României de handbal feminin, cadou de Iepuraș pentru HCM Râmnicu Vâlcea


Zilele trecute, la sediul Federației Române de Handbal s-au desfășurat tragerile la sorți pentru stabilirea calendarului jocurilor din optimile de finală ale Cupei României. În competiția rezervată fetelor au fost înscrise toate cele 14 formații care au început sezonul 2016/2017 al Ligii Naționale (chiar dacă două s-au retras pe parcurs) plus alte două grupări din Divizia A – așa cum este numit eșalonul secund al handbalului feminin românesc.
Pe „tabloul” optimilor de finală era evident că două echipe se vor califica direct în sferturile de finală fără să joace, dat fiind faptul că CSM Ploiești și Cetate Deva s-au retras din întrecerile organizate sub egida FRH încă de la finalul anului trecut. Iar Iepurașul a ținut să le facă un cadou jucătoarelor de la HC Municipal, echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului intrând pe unul dintre cele două culoare libere. Alături de formația municipală, norocul a surâs și ialomițencelor de la Unirea Slobozia, de asemenea calificate în sferturile de finală fără să joace. În aceste condiții, HC Municipal s-ar putea califica în premieră în Final Four-ul Cupei României dacă ar trece de următorul tur al competiției.
De amintit și faptul că partidele din optimile de finală se vor disputa într-un singur tur, în data de 4 mai. După ce se vor cunoaște cele opt echipe care vor accede în sferturile de finală (două fiind deja cunoscute), reprezentanții Federației Române de Handbal vor organiza tragerea la sorți pentru stabilirea „țintarului” premergător Final Four-ului.

Programul optimilor

HC Zalău – SCM Craiova
CSM București – Universitatea Cluj
Dunărea Brăila – Măgura Cisnădie
Corona Brașov – CSM Bistrița
Minaur Baia Mare – CSM Roman
Rapid București – Danubius Galați

Alte articole de la Handbal