În ciuda unui litigiu, Undă verde toaletării liniilor electrice aeriene Țânțăreni – Sibiu, Lotru – Sibiu


Reprezentanții S.C. Transelectrica Sibiu s-au aflat, ieri, la sediul Instituției Prefectului Vâlcea, solicitând întreținerea culoarelor de siguranță ale liniilor electrice aeriene 400 KV Țânțăreni – Sibiu și 220 KV Lotru – Sibiu. Mai precis, pe cele două linii se vrea efectuarea toaletării, fără a se trece la defrișare. Cel care a explicat situația a fost chiar directorul S.C. Transelectrica Sibiu, Valentin Zăhărescu (foto). Singura problemă ce împiedică toaletarea: un litigiu civil.
Există un litigiu civil în zonă, fapt pentru care serviciul public a fost sistat, nu se poate defrișa. Noi nu putem sta și aștepta stingerea litigiului. Tocmai de aceea am decis să ne strângem, să dăm o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență și să permitem Transelectricii efectuarea toaletării liniilor electrice aeriene”, a declarat prefectul Radu Renga.
Ca urmare a vegetației existente în culoare și a fondului forestier pe care îl traversează, există risc ridicat de evenimente accidentale, incendii etc.
Decizia a fost susținută și aprobată de majoritatea membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență Vâlcea.