În ciuda legislației și a proceselor pe rol, Primarii, încă, refuză decontarea navetei profesorilor


Aproximativ șase comune sunt restante la decontarea navetei profesorilor, asta în ciuda legislației și a proceselor pe rol sau chiar câștigate. Pentru că cele mai multe procese depuse de către sindicaliștii „Spiru Haret” sunt câștigate. Potrivit declarației șefului Sindicatului din Învățământul Preuniversitar „Spiru Haret” Vâlcea, Florin Popa, a fost câștigat un proces cu administrația publică din comuna Cernișoara, dar mai sunt procese pe rol. De asemenea, s-a câștigat procesul cu Primăria Berislăvești, dar autoritățile locale refuză achitarea plății transportului.
„Ar mai fi probleme în Lăcusteni, dar în acest caz sunt probleme financiare legate de bugetul primăriei. În Popești avem două procese pentru lipsa decontării transportului cadrelor didactice și nu avem semne că s-ar schimba situația. În Brezoi, autoritățile publice locale au mai plătit, dar văd că, în prezent, iar nu s-au mai făcut plăți”, a declarat Florin Popa, lider SPIP Vâlcea.
Sunt localități unde primarii refuză din start decontarea navetei profesorilor sau localități unde se fac mari eforturi pentru achitarea, măcar parțial, a drumului.