În câteva zile, MII DE ȘOFERI au fost verificați cu Drug testul!


Polițiștii rutieri vâlceni ne-au anunțat că, în ultima perioadă, în baza Programului Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), a fost organizată o nouă acțiune de tipul ,,Alcohol & Drugs”. Aceasta a fost destinată combaterii conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

12 șoferi au «picat» testul

Oamenii legii au fost prezenți în trafic pentru combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, respectarea normelor sanitare pentru limitarea Covid-19, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative. Au fost verificați alcooloscopic 1.339 de conducători auto, fiind constatate 12 infracțiuni, fapt pentru care s-au întocmit dosare penale. De asemenea, s-au constatat 29 de contravenții.
„Conducătorii auto au fost instruiți cu privire la pericolele la care se expun consumând alcool înainte de a se urca la volan, sau alte substanțe psihoactive, dar și cu privire la consecințele încălcării normelor legale”, au anunțat polițiștii vâlceni.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea