ÎN BĂILE OLĂNEȘTI, s-a încheiat campania de sterilizare a câinilor fără stăpân


Recent, s-a încheiat cu succes campanie de sterilizare a câinilor fără stăpân din orașul Băile Olănești. Primarul localității, Sorin Vasilache, a încheiat cu reprezentanții unei asociații un protocol de colaborare pentru sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea anti-rabică, identificarea și înregistrarea câinilor de rasă comună din oraș. Acțiunea a fost gratuită și astfel mulți câini fără stăpân din oraș au fost sterilizați și vaccinați. Inițiativa edilului Vasilache a fost apreciată de către locuitorii din Băile Olănești, mai ales că se constatase o oarecare înmulțire a câinilor maidanezi.
Campania de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș a fost desfășurată de Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei Băile Olănești, în perioada 12-23 aprilie 2021. Echipa Animal Society s-a aflat în orașul Băile Olănești și a efectuat operații la adresa din strada Tudor Vladimirescu, nr. 56.
„Sterilizarea în masă reprezintă o abordare responsabilă, umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie. Nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 lei”, au transmis reprezentanții Animal Society prin intermediul unui comunicat de presă.
„Eliminarea posibilității reproducerii este singura modalitate prin care putem ține sub control populația de câini și pisici, cu multiple beneficii atât pentru animal, cât și pentru comunitate. Îi rugăm pe cetățeni să acționeze responsabil și să beneficieze de această campanie gratuită”, a declarat Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.
Sursă foto și text Animal Society