ÎN BĂILE OLĂNEȘTI, începe o campanie de sterilizare gratuită a câinilor


Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei Băile Olănești, va desfășura o campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, în perioada 12-23 aprilie 2021.
„Sterilizarea în masă reprezintă o abordare responsabilă, umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie. Nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 lei”, au transmis reprezentanții Animal Society prin intermediul unui comunicat de presă.
„Eliminarea posibilității reproducerii este singura modalitate prin care putem ține sub control populația de câini și pisici, cu multiple beneficii atât pentru animal, cât și pentru comunitate. Îi rugăm pe cetățeni să acționeze responsabil și să beneficieze de această campanie gratuită”, a declarat Anca Tomescu, președinte Animal Society.
Cei interesați se pot programa printr-un apel la numărul de telefon 0754.800.630, începând cu data de 12 aprilie. De la această dată, echipa Animal Society se va afla în orașul Băile Olănești și va efectua operații la adresa din strada Tudor Vladimirescu, nr. 56.

Despre Animal Society

Asociația Animal Society, cunoscută anterior sub numele de VIER PFOTEN România, este activă în domeniul protecției animalelor de peste două decenii. Animal Society stabilește parteneriate cu autoritățile locale, sprijinindu-le în vederea elaborării unui sistem uman și sustenabil de gestionare a populației de câini și pisici, desfășurând campanii de sterilizare a câinilor și pisicilor, precum și intervenții asistate de animale. Acestea au scopul de a schimba mentalitățile cu privire la animalele fără stăpân și sunt realizate cu ajutorul unor foști câini fără stăpân, care sunt implicați și în activități de terapie în beneficiul copiilor cu nevoi speciale și al vârstnicilor instituționalizați.
Sursă foto și text Animal Society