HCM, în grafic după victoria cu CSM Ploieşti


• joi, elevele antrenorului Dumitru Muşi îşi vor măsura forţele cu un adversar destul de incomod, CSM Cetate Deva

După debutul mai puţin reuşit de campionat, cu numai un punct câştigat pe parcursul a trei etape, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a dat „lovitura” în etapa a IV-a. Aşa cum aţi putut afla deja din paginile cotidianului nostru, municipalele au trecut duminică de CSM Plo­ieşti, la capătul unui meci destul de echilibrat, scor 27-21. Graţie celor trei puncte astfel câştigate, Vâlcea a urcat câteva poziţii în cla­samentul Ligii Naţio­nale, ajun­gând la un total de patru puncte. Mai exact, echipa noastră se află pe poziţia a opta a întrecerii feminine româneşti de elită, adică în grafic cu obiectivul trasat de către conducerea clubului înain­tea începerii acestui sezon: clasarea pe unul dintre primele opt locuri ale ierarhiei. Astfel, gruparea de la poalele Dealului Capela a reuşit să depăşească unele nume cu „greutate” ce activează în Liga Naţională, echipe precum Universitatea Cluj sau CSM Cetate Deva aflându-se în urma formaţiei municipale.

Urmează o săptămână dificilă

În decurs de numai patru zile, elevele antrenorului Dumitru Muşi vor avea de susţinut alte două meciuri oficiale. Se anunţă un final de săptămână extrem de dificil, dar care poate fi încununat de câştigarea a şase puncte şi ascensiunea până pe una dintre primele cinci-şase poziţii ale ierarhiei. Week-end-ul „de foc” va începe în după amiaza zilei de joi. Atunci, de la ora 18.00, jucătoa­rele de la HC Municipal vor evo­lua la Deva, în compania arde­lencelor de la CSM Cetate. Din păcate pentru iubitorii handbalului vâlcean, acest joc nu a prezentat interes pentru nicio televiziune şi nu va putea fi urmărit în trans­misiune directă. Ulterior, dumi­nică, de la ora 11.00, în Sala Spor­turilor „Traian”, municipalele speră să îşi delecteze suporterii cu un joc bun în faţa studentelor de la Universitatea Neptun Cons­tanţa. Ultimul meci se anunţă la discreţia elevelor antrenorului Dumitru Muşi (constănţean de altfel), jucătoarele de la malul mării traversând o formă slabă şi având numai trei puncte acumu­late după primele patru jocuri disputate.
Aşa după cum tehnicianul echipei noastre declara la finalul întâlnirii câştigate în faţa praho­ven­celor de la CSM Ploieşti, este deosebit de important ca muni­cipalele să creadă în şansa lor cu prilejul celor două meciuri de pe parcursul acestei săptămâni şi să dea totul pentru victorie. Dacă vor avea şi mai multă agresivitate pozitivă în joc, ele pot să adauge în vistieria clubului vâlcean o „zestre” consistentă, de şase punc­te. „Ne aşteaptă un meci greu la Deva. Vom întâlni acolo o echipă luptătoare, care sigur va vrea să îşi câştige punctele de pe teren propriu. Însă eu spun că dacă vor fi mai agresive în joc, fetele pot scoate puncte de la Deva. Mă refer la acea agresi­vitate pozitivă în joc, în care toate fetele dau dovadă de un angaja­ment maxim”, a declarat Dumitru Muşi.

Patru cluburi au maxim de puncte, două se zbat să le câştige pe primele

După disputarea meciurilor din cadrul rundei programate la finalul săptămânii trecute, patru echipe au reuşit să îşi menţină invincibilitatea, acumulând maxi­mul de puncte posibil până în prezent. Facem menţiunea că, deşi se află printre cele patru, CSM Bucureşti nu poate fi sigură de cele trei puncte din jocul cu SCM Craiova până când Comisia de Disciplină a FRH nu se va pronunţa în privinţa contestaţiei depuse de conducerea grupării din Bănie. De asemenea, echipele din Zalău, Roman şi Craiova se numără printre cluburile care au început cu dreptul acest sezon, chiar dacă nu au acumulat maximul de puncte. Lista echipelor care ocupă locuri ce permit participarea în play-off-ul Ligii Naţionale este închisă de HCM Râmnicu Vâlcea. Pe ultimele şase poziţii, cele care trimit în play-out, se află formaţiile Universitatea Neptun Constanţa, Unirea Slobozia, CSM Deva, Universitatea Alexandrion Cluj, CSM Ploieşti şi Mureşul Târgu Mureş. Mai facem menţiunea că ultimele două echipe nu au reuşit să acumuleze încă vreun punct.

Rezultatele complete înregistrate în etapa a IV-a

HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti 27-21
Mureşul Tg. Mureş – Corona Braşov 18-33
HCM Baia Mare – U. Constanţa 36-23
HCM Roman – Cetate Deva 30-26
CSM Bucureşti – SCM Craiova 28-16
Dunărea Brăila – U. Cluj 33-31
HC Zalău – Unirea Slobozia 28-24

Programul etapei a V-a

Mâine, 18 septembrie
Cetate Deva – HCM Rm. Vâlcea
CSM Unirea Slobozia – SC Mureşul Tg. Mureş
U. Alexandrion Cluj – HC Zalău
SCM Craiova – HC Dunărea Brăila
CSM Ploieşti – CSM Bucureşti
U. Neptun Constanţa – HCM Roman
ASC Corona Braşov – HCM Baia Mare

Clasament: CSM Bucureşti 12p, Corona Braşov 12p, HCM Baia Mare 12p, Dunărea Brăila 12p, HCM Roman 7p, HC Zalău 6p, SCM Craiova 6p, HCM Râmnicu Vâlcea 4p, Universitatea Neptun Constanţa 3p, Unirea Slobozia 3p, CSM Cetate Deva 3p, Universitatea Alexandrion Cluj 2p, CSM Ploieşti 0p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.

Posting....