Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 octombrie 2020

HCM + CSM = Dublă victorie!


• echipele de handbal şi fotbal au înseninat week-end-ul iubitorilor sportului

Ziua de sâmbătă s-a dovedit una favorabilă sporturilor de echipă din judeţul nostru. Venind după rezultate neconvingătoare înregistrate în primele runde, atât echipa de handbal cât şi cea de fotbal aveau mare nevoie de victorii şi implicit de puncte cu care să depăşească momentele grele prin care treceau. Din fericire, terenul propriu le-a purtat noroc echipelor sprijinite de Primăria Râmnicului, ambele obţinând victorii muncite, în faţa unor adversare care nu s-au lăsat deloc uşor învinse.

Fotbaliştii lui Pelici s-au impus cu 3-2 în faţa reşiţenilor de la Metalul
Primii care au dat tonul victoriei au fost jucătorii de la CS Municipal. Fotbaliştii pregătiţi de antrenorul Alexandru Pelici au avut un meci pe viaţă şi pe moarte cu reşiţenii de la Metalul. Întâlnirea dintre gruparea râmniceană şi cea sprijinită de către omul de afaceri Cătălin Rufă (fost acţionar al vechiului CSM din Zăvoi) a avut multe momente tensionate, cele două formaţii demonstrând pe teren cât de mult şi-au dorit victoria, mai ales că ambele veneau după înfrângeri în debutul campionatului. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 20, în urma unei lovituri libere executate din lateral dreapta faţă de poarta râmniceană. Prin şutul lui Marius Feher, elevii lui Marian Pană au deschis scorul, ajutaţi însă şi de concursul portarului Călin Fildan de la CSM, care a scăpat balonul în plasă. Vâlcea a dat replica pe tabelă peste numai patru-cinci minute. Atunci, căpitanul Stoica a ieşit la „rampă” şi a înscris un gol care a adus descătuşarea în tabăra „viperelor albastre”. În minutul 37, Vâlcea beneficiază de o lovitură liberă. Din poziţie ideală, de la 17 metri, perpendicular pe poarta reşiţenilor, mijlocaşul Andrei Neagoe a reuşit să ducă CSM-ul în avantaj. Acesta a trimis la colţul lung al portarului făcând inutilă încercarea lui Zimmermann de a se opune golului.
După revenirea de la vestiare, cele două echipe au practicat un joc ceva mai temător. CSM a încercat să îşi conserve avantajul şi să aştepte greşeala reşiţenilor din defensivă. Aşa s-au născut mai multe ocazii de gol la poarta reşiţenilor. Din păcate pentru suporterii vâlceni, veniţi în număr de 3-400 la stadion, elevii lui Alexandru Pelici au ratat „orbeşte” câteva şanse clare de a se desprinde decisiv pe tabela de marcaj. Firţulescu, Vasile sau Geantă au trecut de mai multe ori pe lângă majorarea avantajului. Totuşi, Marius Staicu a găsit în cele din urmă calea cea bună spre plasa porţii reşiţene. Atacantul CSM-ului a înscris golul care s-a dovedit decisiv pentru obţinerea celor trei puncte. Deşi s-au jucat cu ocaziile, vâlcenii au fost băgaţi în corzi pe finalul meciului, după ce Reşiţa a reuşit să reducă din „handicap” prin golul lui Claudiu Ionescu. Partida s-a încheiat cu victoria vâlcenilor, scor 3-2. Ar mai fi de amintit faptul că meciul a fost unul presărat cu numeroase cartonaşe galbene, în ambele tabere, nici un jucător nefiind însă eliminat. În plus, jucătorii şi antrenorii celor două echipe au cerut de mai multe ori lovituri de la unsprezece metri, impresia generală fiind aceea că arbitrul Grigore Botescu din Bucureşti a scăpat controlul asupra desfăşurării ostilităţilor din teren.

Handbalistele au câştigat derby-ul Olteniei: 24-22 cu SCM Craiova
După-amiza a continuat la fel de bine pentru pătimaşii iubitori ai sportului din judeţul nostru. HCM Râmnicu Vâlcea şi SCM Craiova s-au întâlnit în derby-ul Olteniei la handbal feminin, chiar în Sala Sporturilor „Traian”. Duelul echipelor conduse de doi antrenori tineri şi dedicaţi meseriei lor a fost unul plin de suspans, în care numele echipei învingătoare s-a aflat cu numai câteva minute înaintea expirării timpului de joc. Constantin Ştefan, pe banca grupării râmnicene, s-a duelat de la distanţă cu Simona Gogîrlă, ambele formaţii dorindu-şi foarte mult victoria şi cele trei puncte. Până la urmă, şansa a surâs municipalelor din Vâlcea, care au obţinut, cu prilejul etapei a treia, primul succes din actuala stagiune a Ligii Naţionale. Vâlcea a condus cu 13-12 la pauză, iar la final şi-a trecut în cont un succes meritat, scor 24-22. Pentru formaţia noastră, cele mai bune marcatoare în jocul contra Craiovei au fost Andreea Adespii, Ani Senocico, Daria Ilina şi Anamaria Simion. Etapa viitoare, programată la finalul acestei săptămâni, HC Municipal va avea parte de un joc foarte dificil, pe terenul prahovencelor de la CSM Ploieşti.
În numărul de mâine al publicaţiei noastre vom reveni cu declaraţii ale „actorilor” care au contribuit la reuşitele sportului vâlcean din week-end. De asemenea, veţi afla şi care sunt poziţiile ocupate de echipele râmnicene în campionatele în care evoluează, cât şi detalii despre meciul din Cupa României dintre CS Municipal şi Gaz Metan Mediaş, programat marţi după-amiaza, pe stadionul din Parcul Zăvoi.

Etichete: , , , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Fotbal