HCM a remizat la Zalău și rămâne în afara podiumului


Marți după-amiază, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a susținut primul meci în liga feminină de handbal după o pauză de aproximativ o lună. Echipa râmniceană, pregătită de antrenorii Gheorghe Sbora – principal, Mia Rădoi – secund și Ildiko Kerekeș Barbu – antrenor cu portarii, a evoluat în deplasare, pe terenul formației pregătită de antrenorul Gheorghe Tadici, HC Zalău. Inițial, acest meci trebuia să se dispute la începutul lunii martie, dar s-a jucat tocmai acum din cauza unui cumul de factori: echipa națională a jucat „dubla” de calificare la Campionatul European contra Rusiei, HC Zalău a evoluat în sferturile Cupei Cupelor contra unei echipe din Turcia, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a jucat în Final Four-ul Cupei României.
Meciul de ieri după-amiază dintre HC Zalău și HCM Râmnicu Vâlcea a contat pentru etapa cu numărul 20 din Liga Florilor de handbal feminin și s-a încheiat la egalitate, scor 26-26 (14-14 la pauză). Remiza nu a ajutat nici una dintre cele două formații, ambele fiind în „foame” mare de puncte pentru a obține un loc cât mai bun în ierarhia întrecerii. După rezultatul de ieri, echipa râmniceană și-a menținut locul al patrulea (ajungând la un total de 40 de puncte), în timp ce gruparea din județul Sălaj a rămas pe poziția a șasea (având o „zestre” de 35 de puncte). Nevoie mai mare de puncte ar fi avut formația râmniceană, care, în eventualitatea unui succes, s-ar fi apropiat la numai două puncte de ocupanta ultimei trepte a podiumului, Măgura Cisnădie. De amintit și faptul că, în meciul de la Zalău, Iryna Glibko a fost cea mai bună marcatoare, ucraineanca din echipa Vâlcii înscriind nu mai puțin de 13 goluri.
În următoarele două meciuri, HC Municipal se va deplasa pe terenul grupării gălățene Danubius (la finalul acestei săptămâni), iar apoi, la mijlocul săptămânii viitoare, va primi vizita redutabilei formații din Capitală, CSM București.

Posting....