Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

30 iulie 2021

Harta Parcurilor Naționale, pe pagina de internet a Romsilva


Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a publicat pe pagina proprie de internet (www.rosilva.ro) harta detaliată a tuturor celor 22 de parcuri naționale și naturale aflate în administrarea sa. Publicarea acestor hărți în sistem digital și interactiv este parte a procesului de informare a publicului interesat de administrarea ariilor naturale protejate și a politicii de transperanță a activității adoptată de Romsilva, instituție condusă de vâlceanul Gheorghe Mihăilescu.
„Sunt publicate și pot fi consultate public zonarea internă a suprafețelor în cadrul celor 11 parcuri naționale și naturale ale căror planuri de management au fost aprobate de autoritatea publică centrală care răspunde de mediu. De asemenea, sunt publicate zonele propuse prin proiectele planurilor de management ale celor 11 de parcuri naționale și naturale care sunt depuse și urmează procedurile de aprobare conform legislației specifice de mediu. Specialiștii refac în teren toate marcajele zonelor de protecție din parcurile naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, folosind marcajele specifice ce pot fi identificate de publicul interesat”, au transmis reprezentanții Romsilva prin intermediul unui comunicat de presă.

Ce mai puteți găsi pe aceste hărți?

Hărțile prezintă zonele de protecție strictă și integrală, unde intervențiile umane sunt restricționate, precum și zonele „tampon”, care fac trecerea de la zonele protejate, la zonele de dezvoltare durabilă ale comunităților locale. Toate activitățile din zonele „tampon”, zone de conservare durabilă în parcurile naționale și zone de management durabil în parcurile naturale sunt reglementate prin articolul 22 din O.U.G. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.
În aceste zone „tampon” sunt permise lucrări silvice de îngrijire și conducere a pădurii, lucrări speciale de conservare și tratamente silvice care promovează regenerarea naturală a pădurii, activități de protecție a pădurii, reconstrucția ecologică, înlăturarea efectelor unor calamități, activități științifice, educative și de ecoturism, cositul și pășunatul, precum și recoltarea fructelor de pădure, a ciupercilor și a plantelor medicinale. Aceste activități sunt monitorizate de personalul administrațiilor parcurilor naționale și naturale.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de 853 mii hectare, din acestea 243 mii hectare aflându-se în zone de protecție strictă și intergală, unde intervenția umană este restricționată.
• Material realizat cu sprijinul Biroului de Presă al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Comunicate