Handbalistele lui Pera caută a doua victorie din acest sezon


Liga Florilor de handbal feminin își consumă, pe parcursul acestei săptămâni, meciurile din cadrul etapei cu numărul doi. După victoria din prima etapă cu Dunărea Brăila (scor 24-18), pe teren propriu, SCM Râmnicu Vâlcea va evolua în cea mai scurtă deplasare din acest sezon. Handbalistele pregătite de antrenorul Florentin Pera (foto) vor juca la Slatina, pe terenul Clubului Sportiv Municipal din localitate. Vâlcencele, campioane naționale en-titre, pornesc cu prima șansă la obținerea victoriei pe terenul unei echipe care, în sezonul trecut, s-a luptat din greu pentru evitarea retrogradării în eșalonul secund. Nici debutul acestui sezon nu a fost tocmai de bun augur pentru Slatina. În prima rundă, echipa pregătită de antrenoarea Victorina Bora a remizat pe terenul unei formații nou-promovate în Liga Florilor, AHCM Slobozia (scor 25-25).
Partida dintre CSM Slatina și SCM Râmnicu Vâlcea se va disputa sâmbătă, 7 septembrie, cu începere de la ora 11.00. Pentru echipa vâlceană, obținerea celor trei puncte în partida de sâmbătă reprezintă obiectivul principal cu care pornesc la drum handbalistele lui Florentin Pera. SCM Râmnicu Vâlcea are nevoie de victorie pentru a se menține între echipele fruntașe din Liga Florilor și, mai ales, pentru a-și menține ecartul de cel puțin trei puncte față de CSM București (un avans nesperat a sosi atât de repede înainte de începerea campionatului, adică după numai după o primă etapă).
Într-un joc care s-a disputat miercuri, primul din această etapă secundă, SCM Craiova a obținut o victorie foarte importantă, pe teren propriu, în fața Zalăului lui Gheorghe Tadici. Meciul a fost unul de infarct. HC Zalău, care venea după victoria de senzație obținută în prima rundă, pe teren propriu, în fața Bucureștiului, a condus cu patru goluri la pauză în meciul de la Craiova (scor 16-12). Repriza secundă a fost extrem de spectaculoasă! Încurajate de vulcanicul public din Bănie, craiovencele au izbutit o veritabilă «remontada». Craiova s-a impus in-extremis la un gol diferență (scor 27-26) și a obținut trei puncte care au făcut ca echipa din Bănie să fie propulsată pe primul loc în ierarhia Ligii Florilor. Trupa din Bănie are șase puncte în acest moment, maximul după primele două etape și șanse importante de a se menține podiumul întrecerii chiar și după runda a doua.

Bucureștencele se întâlnesc cu «prietenele» de la Buzău

Vineri, cu începere de la ora 19.15, în Sala „Rapid” din Capitală, CSM București va susține un meci care va fi urmărit cu mult interes în rândul echipele care se luptă cu echipa din Capitală pentru pozițiile fruntașe din ierarhia Ligii Florilor. După ce au pierdut surprinzător în prima etapă pe terenul celor de la HC Zalău, handbalistele de la CSM București sunt obligate să câștige toate cele trei puncte la finalul disputei de pe teren propriu cu SCM Gloria Buzău. Numai că acest adversar este unul care, în sezonul trecut, le-a scos „peri albi” bucureștencelor. În meciul tur (disputat în ianuarie 2019) CSM a câștigat la limită pe teren propriu, după ce Buzăul conducea cu câteva minute înainte de final. În meciul retur (disputat în mai 2019), Buzăul s-a impus pe teren propriu în fața Bucureștiului și a consfințit câștigarea matematică a campionatului de către SCM Râmnicu Vâlcea.

Programul etapei a II-a

Vineri, 6 septembrie
Rapid București – Gloria Bistrița Năsăud
CSM București – SCM Gloria Buzău
Sâmbătă, 7 septembrie
CSM Slatina – SCM Râmnicu Vâlcea
CSU Cluj-Napoca – Minaur Baia Mare
Măgura Cisnădie – AHCM Slobozia
Duminică, 8 septembrie
Corona Brașov – HC Dunărea Brăila
* în primul meci al acestei etape, disputat miercuri, SCM Craiova a câștigat în fața HC Zalău, scor 27-26