Guvernul anunță 12 cazuri noi de COVID în Vâlcea! 10 sunt într-un centru de asistență socială


Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului României a anunțat că până astăzi, 12 iulie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.535 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.387 au fost externate, dintre care 21.545 de pacienți vindecați și 1.842 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 532 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

 

13 noi decese în țară


În intervalul 11.07.2020 (ora 10.00) – 12.07.2020 (10.00) au fost înregistrate 13 decese (10 bărbați și 3 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Ialomița, Prahova, Suceava, Vaslui și Vrancea. Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, trei decese la categoria de vârstă 50-59 ani, cinci decese la categoria de vârstă 60-69 ani, trei decese la categoria de vârstă 70-79 ani și un deces la o persoană de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 456 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

 

Situația din Vâlcea


Îngrijorător este faptul că, în Vâlcea, de la ultima informare a Grupului de Comunicare Strategică, au fost confirmate alte 12 cazuri de infectare, județul nostru ajungând la un total de 115 cazuri (numărul este calculat de la începutul declanșării pandemiei). Din păcate, din cazurile noi de COVID confirmate în județul nostru, zece sunt ale unor persoane din cadrul Centrului de Îngrijire și Asistență Socială Bistrița din comuna Costești. Și în acest caz, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au demarat o anchetă pentru a stabili cauzele în care s-a produs infectarea, dar și măsurile care se impun a fi luate de urgență.
Reamintim că și în urmă cu aproape două săptămâni a fost confirmat un număr important de persoane din județul nostru care erau infectate cu Coronavirus. Este vorba despre 28 de beneficiari de la Căminul Zătreni. Din fericire, deși sunt persoane vulnerabile în fața virusului prin prisma vârstei înaintate, cele mai multe dintre acestea sunt asimptomatice, iar vreo câteva prezintă forme ușoare ale infecției cu Coronavirus, deocamdată viețile lor nefiind puse în pericol!