Gutău vrea ca în locul fostei unități militare dinspre Vlădești să răsară un parc modern


• edilul spune că Ministerul Apărării Naționale crește 20 de câini în ceea ce, cândva, se numea unitate militară

Recent, primarul Mircia Gutău a declarat că municipalitatea face demersurile necesare pentru preluarea terenului și construcțiilor aferente de pe terenul fostei unități militare de la ieșirea spre Vlădești. Ecologist de felul său, Mircia Gutău spune că, dacă va fi preluat de la Ministerul Apărării Naționale, spațiul respectiv ar putea fi folosit ca destinație pentru construcția unui parc. Interesant de remarcat este și declarația edilului din care reiese că reprezentanții Ministerului Apărării Naționale folosesc întreaga bază din vestul Râmnicului doar pentru a crește 20 de câini. Și aceia într-o baracă!
„Domnul Mițaru a făcut zeci de drumuri la București pentru ca primăria să poată interveni pe terenul fostei unități militare. Vrem să facem măcar un parc acolo pentru că locul arată dezastruos. Am făcut demersurile necesare și la Ministerul Apărării Naționale. Ei au acolo cinci hectare și un adăpost în care cresc 20 de câini. Ne-am asumat răspunderea să ne facem un adăpost cum trebuie, nu baracă, pentru acei câini”, a spus Mircia Gutău.

Edilul este îngrijorat și de priveliștea pe care turiștii o văd când se deplasează spre Olănești: „Copacii au crescut în interiorul clădirilor”

Tot în această privință, primarul Râmnicului a spus că dacă locul respectiv ar fi transformat în parc s-ar modifica simțitor priveliștea nu foarte estetică pe care turiștii veniți din toată țara o pot observa la ieșirea din Râmnic atunci când se deplasează spre Băile Olănești.
„Nu putem să trecem spre Olănești și să vedem mizeria aceea din partea stângă. Sunt 18 hectare acolo. Nu le iau pentru mine. Aș vrea, de exemplu, să fac un parc mai ales că există fonduri pe așa ceva. E un dezastru acolo, un pericol, au crescut copacii în interiorul clădirilor”, mai susține Gutău.

Posting....