Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 octombrie 2020

Gunoi – dublu sau nimic!!!


• Brai-Cata – companie a grupului Urban a pierdut licitația pentru gunoi în Râmnic
• reprezentanții societății descalificate „sar la gâtul” comisiei de evaluare a ofertelor
• compania concurentă a oferit un preț aproape dublu față de compania Urbanului și, culmea, a câștigat!!!
Săptămâna trecută s-a hotărât, în urma licitaţiei, operatorul economic care v-a prelua deşeurile în Râmnicu Vâlcea. Printre companiile participante s-a aflat şi Brai-Cata, o companie a grupului Urban. La mijloc, o comisie de evaluare a ofertelor, fireşte, minim trei participanţi şi multe, multe documente. În cele din urmă, societatea grupului Urban a fost descalificată pe motivul completării într-o altă formă a formularului de ofertă…????!!!
Printr-o conferinţă de presă organizată ieri, directorul comercial al Urban SA, Dan Ceaușescu (foto), acuză un abuz al comisiei de evaluare la această licitație. În sprijinul afirmațiilor sale a venit cu o serie de argumente. Așadar, spune dumnealui, în caietul de sarcini era specificat ca firma de salubrizare trebuie să prezinte dovada că poate realiza sortarea deșeurilor printr-o stație proprie sau că are contract valabil cu una autorizată pentru această activitate; o condiție obligatorie, de altfel, pentru desemnarea câștigătorului. „Cu toate că a prezentat acest document, a venit cu o ofertă de preț de 2,74 lei/persoană (preț care include și redevența către Primărie), Brai-Cata a pierdut licitația. Pe anumite criterii, pe care le considerăm nelegale, Brai-Cata a fost descalificată. Uitându-ne la prevederea din raportul de evaluare, comisia a hotărât că cealaltă companie, asociere, care a și câștigat licitația, nu a prezentat concret acest document. În altă ordine de idei, membrii asocierii au declarat că au sau vor încheia contract de prestări servicii cu un operator autorizat. Este foarte important să prezinți toate aceste documente pentru că în final companiile au oferit un preț, care trebuie să conțină și costurile de sortare a deșeurilor. Pe ce bază s-a format acest preț dacă nu ai și costurile cu sortarea?”, declara, în cadrul conferinței, sursa citată. Trebuie precizat că prețul oferit de firma câștigătoare este de 4,75 lei/persoană, inclusiv redevența către Primărie, cu 2 lei în plus /persoană…. față de firma care a pierdut licitația…. Contestația a fost respinsă, urmând ca în acest moment societatea care se consideră nedreptățită să facă demersurile legale la toate instituțiile abilitate. Între timp, în 30 de zile, firma câștigătoare va începe preluarea gunoiului din Râmnic.
Mai trebuie amintit că, până în acest moment, prețul plătit de un râmnicean pentru gunoi este de cca. 7,40 lei, din care 40 la sută o reprezintă taxa către Primărie. Autoritățile au pierdut, așadar, prin aceste proceduri aproape neînțelese, nu putem spune voite, șansa de a scădea prețul la gunoi de aproape trei ori… de parcă cineva ne-ar vrea binele…

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate