„Gugulanii” ne-au venit de hac! Înfrângere severă pentru municipali


• FC Caransebeș – CSM Râmnicu Vâlcea 4-1
Cu numeroase probleme de lot, dar şi fără vreo presiune privind rezultatele din ultimele etape, jucătorii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au pierdut la scor partida disputată în cadrul penultimei etape din play-out-ul Seriei Vest a ligii secunde de fotbal. Elevii antrenorului Alexandru Pelici au evoluat, la finalul săptămânii trecute, pe terenul bănăţenilor de la FC Caransebeş. Întâlnirea dintre cele două echipe, pregătite de foşti antrenori ai grupării municipale (Alexandru Pelici şi Alin Artimon) nu avea de altfel o miză importantă pentru niciuna dintre cele două formaţii, ambele fiind scăpate de emoţiile retrogradării, ocupând primele două poziţii ale play-out-ului.
Vâlcenii au început cum nu se poate mai ghinionist întâlnirea de la Caransebeş, gazdele deschizând scorul încă din minutul 5, atunci când mijlocaşul Stoica a punctat în urma unei degringolade petrecute în careul municipalilor. Deşi au încercat câteva acţiuni ofensive mai de „Doamne-ajută” în minutele următoare, elevii lui Pelici s-au văzut nevoiţi să scoată din nou mingea din poartă. Era minutul 27 când acelaşi Stoica a izbutit „dubla”, mijlocaşul gazdelor punctând în urma unei acţiuni derulate în suprafaţa de pedeapsă a vâlcenilor.
Nici după revenirea de la vestiare, municipalii nu au dat semne concrete de trezire, pauza nefiind pentru aceştia un „sfetnic” bun. Tot jucătorii gazdelor au rămas mai preocupaţi de ofensivă, aceştia reuşind să ducă scorul la 3-0 în minutul 65. De această dată, Roman a fost autorul golului, atacantul „gugulan” securizând practic cu această reuşită victoria gazdelor. Misiunea vâlcenilor de a mai obţine ceva de pe terenul bănăţenilor a devenit şi mai complicată în ultimul sfert de oră, echipa noastră rămânând în inferioritate numerică. Vlad Munteanu a fost eliminat în minutul 74, după un fault comis asupra unui jucător al gazdelor. Spectacolul golurilor nu avea însă să se încheie aici, minutele de prelungiri aducând două noi reuşite. Mai întâi, în primul minut, Precup a înscris de la limita careului mare vâlcean, ducând scorul de la un categoric 4-0 în favoarea celor de la FC Caransebeş. În ultimul minut al prelungirilor, Marius Staicu a marcat golul de onoare pentru CSM, experimentatul atacant punctând cu un balon trimis pe jos, din interiorul careului mare advers. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor, FC Caransebeş impunându-se cu 4-1.

Meci greu în ultima rundă la Oradea

În urma acestui rezultat, cu numai o etapă rămasă de disputat până la finalul turneului play-out, FC Caransebeş s-a apropiat la trei puncte de echipa noastră şi mai poate spera la câştigarea primului loc. În ultima rundă, programată sâmbătă, ambele formaţii vor evolua în deplasare. Municipalii vor juca pe terenul orădenilor de la FC Bihor, în timp ce „gugulanii” vor evolua în fieful arădenilor de la Şoimii Pâncota. Singura variantă în urma căreia CS Municipal ar pierde prima poziţie în play-out la finalul campionatului este ca echipa noastră să fie învinsă la Oradea, iar FC Caransebeş să se impună la Pâncota.

Programul etapei a VI-a
(ultima din acest sezon)

Sâmbătă, 9 mai, ora 11.00
FC Bihor Oradea – CSM Rm.Vâlcea
Şoimii Pâncota – FC Caransebeş

Clasament play-out

1.CSM Rm. Vâlcea    31p    23-24    (-1)
2.FC Caransebeş    28p    27-31    (-4)
3.Şoimii Pâncota    24p    21-29    (-8)
4.FC Bihor Oradea    21p    16-27    (-11)