GRAV! La fiecare sfert de oră, un român infectat își pierde viața! Un singur județ nu a raportat decese COVID în ultimele șase zile!


Datele transmise marți, 16 martie 2021, de către reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României au scos la iveală date și mai sumbre decât cele de săptămâna trecută. Pe lângă saturarea întregului sistem ATI din țară (în care aproape că nu mai există locuri disponibile pentru bolnavii care au nevoie urgentă de oxigen pentru a supraviețui!), crește alarmant și numărul deceselor provocate de infecțiile cu Coronavirus. Marți au fost anunțate nu mai puțin de 133 de decese în țară, situație care face ca media zilnică națională din ultima perioadă să se apropie de 100 de astfel de tragedii. Altfel spus, cam la fiecare 15 minute, un român moare din cauza infectării!
„Până marți, 21.698 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 15 martie 2021 (ora 10.00) – 16 martie 2021 (ora 10.00) au fost raportate 133 de decese (75 bărbați și 58 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Aceștia erau internați în spitalele din Alba, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 27 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 45 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 45 decese la categoria de peste 80 de ani. 132 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.096. Dintre acestea, 1.226 sunt internate la ATI”, se arată în comunicatul Grupului de Comunicare Strategică!

Vâlcea, județul fără decese de șase zile!

Urmărind rapoartele transmise de GSC, județul Vâlcea a fost singurul din întreaga țară pentru care nu s-au raportat decese provocate de infecțiile cu Coronavirus timp de șase zile! Ultimul deces COVID în Vâlcea a fost anunțat în data de 10 martie!
Marți, 16 martie, pentru județul nostru fuseseră anunțate 82 de cazuri noi de infectare, numărul total al vâlcenilor care au fost confirmați pozitivi în ultimul an trecând de 13.000. Rata de infectare cu Coronavirus, calculată pentru ultimele 14 zile este 2,38 cazuri la fiecare mie de locuitori! Media națională a ratei de infectare este de 3,13 la mie!
Material realizat cu sprijinul Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României
Sursă foto: Arhivă