Gazul ne-a „ars” în Zăvoi


• municipalii lui Pelici au pierdut pe final derby-ul Seriei Vest

Sâmbătă, în fața a aproape 1.000 de spec­tatori, fotbaliștii de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea au disputat primul meci oficial de pe teren propriu în 2016, adversari fiind medieșenii de la Gaz Metan. Partida a re­prezentat derby-ul etapei a XX-a din Seria Vest a ligii secunde de fotbal, ambele gru­pări fiind implicate atât în lupta pentru calificarea în play-off, cât și pentru promovarea în Liga I.
După momentul de reculegere ținut în memoria fostului președinte Bogdan Me­drea, jucătorii celor două echipe au înce­put „hora” pe terenul cam moale și des­fun­dat al complexului sportiv din Parcul Zăvoi, Minu­tele specifice de tatonare s-au pre­lungit la nesfârșit, spre ciuda spectatorilor care nu veniseră în tribune pentru un spec­tacol anost. „Sforăiala” din teren a fost între­ruptă abia în minutul 40, când Vâlcea a avut o succesiune de trei cornere.

Noi cu ocaziile, ei cu golul

Actul secund a început mai promiț­ă­tor, iar municipalii lui Alex Pelici au pus de mai multe ori în pericol poarta me­dieșenilor. Artean, în minutul 70, și Vasile în minutul 82 au semnat cele mai peri­culoase ocazii. Din nefericire, aces­tea au rămas fără efect pe tabela de marcaj, iar medieșenii ne-au dat lovitura de grație puțin mai târziu. În mi­nutul 83, găzarii au marcat singurul gol al în­tâlnirii, cel de trei puncte, prin Cristian Ga­vra. Reușita jucătorului împrumutat de la Viitorul Constanța a venit în urma unei gra­ve nesincronizări în defensiva râmniceană.

Rămânem pe primul loc

Partida s-a încheiat victoria la limită a Mediașului, scor 1-0. În urma acestui eșec, CSM Râmnicu Vâlcea rămâne pe prima poziție a clasamentului, cu 38 de puncte. Pozițiile doi și trei sunt ocupate de echipele FCM Baia Mare – 38 puncte și Gaz Metan Mediaș – 37 puncte.