Gata de luptă, fetelor? Campioana Europei vine la Vâlcea!


Sâmbătă, 8 februarie, Sala Sporturilor „Traian” va da în clocot! Ca în vremurile în care Oltchimul făcea legea în handbalul feminin european, SCM Râmnicu Vâlcea încearcă să calce pe urmele legendarei echipe care a dus faima județului nostru peste hotare timp de mulți ani. Cu începere de la ora 15.00, elevele pregătite de antrenorii Florentin Pera, Mia Rădoi și Ildiko Kerekeș Barbu vor înfrunta redutabila campioană a Ungariei, multiplă câștigătoare a trofeului Ligii Campionilor. Partida dintre SCM Râmnicu Vâlcea și ETO Gyor se va juca, așa cum ne așteptam, cu casa închisă. Toate biletele au fost vândute (cererea fiind foarte mare), capacitatea polivalentei dovedindu-se, ca și în alte rânduri, prea mică pentru un meci de asemenea anvergură.
Echipa noastră nu are ce pierde într-o asemenea partidă! Presiunea este pe Gyor, care traversează o perioadă în care s-a chinuit pentru a obține ultimele rezultate, unele pozitive, e adevărat. Echipa vâlceană va beneficia de o mediatizare imensă în acest joc! Iar un rezultat pozitiv al formației sprijinită financiar de Primăria Râmnicului și de Consiliul Județean Vâlcea ar reprezenta cu adevărat cireașa de pe tort într-o partidă de gală. Nu mai vorbim de ipoteza mult-dorită în rândul fanilor vâlceni în care, dacă SCM Râmnicu Vâlcea ar câștiga în fața celor de la Gyor, echipa noastră i-ar administra grupării maghiare prima înfrângere din acest sezon de Liga Campionilor.

Vâlcea este „în cărți” pentru sferturile Ligii

Cu două victorii obținute în tot atâtea partide disputate în faza grupelor principale din Liga Campionilor, SCM Râmnicu Vâlcea ocupă poziția a patra în clasamentul Grupei a II-a. Dacă echipa noastră va încheia grupa menținându-și măcar această poziție, prezența în sferturile Ligii Campionilor va deveni o realitate de la chiar primul sezon în care SCM Râmnicu Vâlcea participă (sub actuala denumire) în întrecerea de top a handbalului feminin european inter-cluburi. Indiferent de rezultatul partidei de sâmbătă cu Gyor, dar și de cel al întâlnirii pe care echipa noastră o va susține, la începutul lunii martie, în Ungaria, echipa noastră depinde doar de propriile rezultate pentru a se califica mai departe. Suntem convinși că sportivele de la SCM au valoarea și determinarea necesare pentru a obține noi puncte din disputele cu Krim Ljubljana și IK Savehof, puncte care vor însemna calificarea matematică în sferturile de finală poate chiar mai devreme decât se așteptau și cei mai optimiști suporteri!
Înaintea meciurilor din etapa a III-a, clasamentul Grupei a II-a se prezintă în felul următor:
ETO Gyor – 11p (+40); Brest Handball – 11p (+27); Buducnost Podgorica – 6p (+1); SCM Râmnicu Vâlcea – 4p (0); IK Savehof – 2p (-34); Krim Ljubljana – 2p (-34).
Tot în etapa a treia, pe lângă partida de la Vâlcea, în Grupa a II-a principală se vor mai disputa meciurile: Buducnost Podgorica – Krim Ljubljana (8 februarie, ora 20.00); Brest Handball – IK Savehof (9 februarie, ora 20.00).