Găinarii care puneau ANUNȚURI FALSE PE INTERNET au luat țeapă maximă!


Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Vâlcea au efectuat 11 percheziții domiciliare la persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani.
La data de 23 iunie 2021, polițiștii au descins în 11 locații din județul Vâlcea. Au fost vizați 26 de bărbați și o femeie, cu vârstele cuprinse între 19 și 44 de ani, din județele Vâlcea, Olt, Călărași și Vaslui.

Au câștigat ilicit 100.000 de euro din anunțuri false!

„În fapt, începând cu anul 2020, aceștia s-ar fi constituit într-un grup infracțional organizat în vederea comiterii de fraude informatice, prin intermediul mai multor platforme online, unde ar fi postat oferte fictive de bunuri, în special electrocasnice. Din primele date, se pare că aceștia ar fi fraudat 100 de persoane vătămate, prejudiciul fiind de aproximativ 100.000 de euro. Au fost puse în aplicare 21 mandate de aducere”, au anunțat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
În context este de amintit că la acțiunea desfășurată în data de 23 iunie 2021 au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, Serviciului de Operațiuni Speciale Vâlcea, Serviciului de Acțiuni Speciale Vâlcea. De asemenea, au fost prezenți și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție București.
Polițiștii vâlceni ne-au mai anunțat că, în acest caz, cercetările vor fi continuate de către polițiști și procurori.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea