Furt în nordul Râmnicului


În data de 13 martie a.c., în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, respectiv zona Nord, jandarmii vâlceni au fost sesizaţi de către un bărbat că, într-o parcare de pe strada Rapsodiei, două femei au sustras de pe bancheta din spate a unui autoturism un rucsac. Jandarmii au procedat la identificarea în scurt timp a celor două femei, iar asupra lor a fost găsit un rucsac, ce prezenta elementele descrise de către martor, acestea neputând justifica provenienţa rucsacului.
Jandarmii au luat legătura cu proprietarul autoturismului, ulterior fiindu-i restituite bunurile sustrase din autoturism. Jandarmii au întocmit documentele specifice încadrării juridice din Codul Penal-art. 228 ,,Furt”, iar în vederea continuării cercetărilor, actele au fost înaintate către Poliţia Rm. Vâlcea.

Acțiuni polițienești la Berbești
Polițiștii din Berbești au acționat pe raza orașului, dar și în comunele Mateești și Alunu, pentru reducerea riscului rutier, aplicând sancțiuni contravenționale de peste 6.000 de lei. Astfel, în data de 13 martie, polițiștii au acționat pentru verificarea modului în care conducătorii auto respectă dispozițiile legale referitoare la folosirea centurii de siguranță și a telefonului mobil, la volan. Astfel, au fost constatate 27 de contravenții, fiind aplicate sancțiuni de peste 6.000 de lei. Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Bărbat din Ionești dispărut de-acasă
Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale efectuează verificări în cazul unui bărbat din comuna Ionești, dispărut de acasă din data de 23 februarie. Din verificări a reieșit că acesta a plecat de acasă voluntar, fiind observat chiar în ziua dispariției pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, deplasându-se pe jos.
Bărbatul are o înălțime de 1,80 m, 80 de kg greutate, față rotundă, ten alb, păr negru grizonat, ochi căprui, constituție atletică. La data plecării purta blugi albaștri, o bluză de culoare maro, geacă de fâș neagră, în cap purta o căciulă din blană naturală, neagră, iar în picioare, pantofi sport, cu inserții verzi. Persoanele care dețin informații sunt rugate să contacteze Inspectoratul de Poliție Județean.

Tineri bănuiți de furt, prinși de polițiști
Polițiștii din Râmnicu Vâlcea, sprijiniți de cei ai Serviciului Criminalistic și de luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale au efectuat patru percheziții domiciliare la persoane bănuite de furt calificat, dispunându-se, prin intermediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, reținerea acestora. Astfel, în data de 13 martie a.c., polițiștii au efectuat percheziții domiciliare în Râmnicu Vâlcea și Păușești-Măglași la locuințele a patru tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani, bănuiți de săvârșirea mai multor fapte de furt calificat, comise în perioada noiembrie 2017- martie 2018 pe raza municipiului. Din verificări a rezultat că tinerii ar fi forțat portierele mașinilor și ar fi sustras din interiorul acestora diverse bunuri, aceștia fiind bănuiți de comiterea a opt furturi din autoturisme, iar prejudiciul, recuperat parțial, se ridică la 5.300 de lei.
Inițial, doar șapte dintre cele opt persoane vătămate au depus plângere, dar în urma cercetărilor, a fost probată și a opta faptă de furt, prejudiciul fiind recuperat, înainte ca persoana vătămată să se adreseze poliției cu plângere. Persoanele bănuite au fost reținute pentru 24 de ore urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecatoria Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Mai trebuie spus că la acțiune au participat și jandarmi din cadrul I.J.J.Vâlcea.